• Gerygrey
  #29
  Hiányoztál :)

  Azért számolj hozzá még 30 rugót, ha legalább fele olyan gyors Class6-os 16 GB-os kártyát veszel hozzá

  Már leírtam párszor: nekem nem kell 16 giga. Volt egy 8 gigás class6 SDHC kártyám még régebbről, azt újra tudom hasznosítani a Desire-ben is. Ha 3GS-t vettem volna, akkor dobhatnám a kukába, és közben fölöslegesen megfizettetnek velem dupla tárhelyet.

  A csak Wifin használom duma nem igazán életképes, mert az Android alapból feltételezi, hogy mindig van elérhető netkapcsolata, folyamatosan frissülnek a widgetek és az alkalmazások is.

  Nem halok bele, ha az alatt a fél óra alatt, míg beérek a melóhelyre, nem látom az ismerőseim Facebook és Twitter üzeneteit, valamit az e-mailjeimet. Mivel kb 90 százalékban bringával járok, netelőfizetéssel se mennék sokra, mert nem tudom effektíve használni a telefont (zenehallgatást, telefonálást leszámítva)

  A maradék 10 százalékban van lehetőségem nyomkodni a Desire-t (pl BKV-n utazva ha esik az eső) akkor is kibírom net nélkül, legfeljebb csak játszom rajta, vagy megnézek egy sorozatepizódot.

  Azzal a különbséggel, hogy a Desire csak a flash tartalmat játssza le, az iPhone meg csak a H.264-est.

  Ha HD videót akarok nézni, akkor az asztali gépen betöltöm, rá van kötve a 107-es plazmára HDMI kábellel és nézem szép nagy képernyőn tökéletes minőségben. Unalmas percekben egy vicces videó pixelesen is vicces.

  A Voda adatcsomagjai és publikus tarifái nem igazán kedvezőbbek az Ikon csomagoknál.

  Lehet, de ha nekem mobilnet nem kell, a telefonálási szokásaimhoz pedig a meglévő vodás előfizum a legmegfelelőbb (társkártyás előfizetés, ingyen hívom a legfontosabb embereket) akkor én hiába kapok akárhány gigás netcsomagot, ha beszédre az eddigi 0 helyett 30+ forintot fizetek percenként.

  Majd a csodálatos TN-Film paneles kijelzőt,

  Végülis a Desirében is csak egy fos amoled van, tűrhetetlen! :)

  Annyira szabad rendszer, hogy még azért is fel kell törni, hogy vásárolhass rá alkalmazásokat (meg azért, hogy 5-6 darabnál többet fel is rakhass rá, mert a vicces méretű memóriába telepíthetsz csak gyárilag).

  Én vettem már appot, közvetlenül a fejlesztőtől. Paypal-en lebonyolítottuk a tranzakciót, elküldte e-mailben az APK-t. Valóban nem olyan végtelenül egyszerű mint egyet bökni rá a Marketen, de azért annyira nem is bonyolult. Majdcsak lesz, iTunes store sem volt mindig Magyarországon. Sőt, az iPhone már "ultimate device" volt a macfanok szemében akkor is, amikor még egyáltalán nem is lehetett appokat telepíteni rá... Az Android még viszonylag új szereplő a piacon, és ma abban a stádiumban van, mint az iPhone kb a 2.0 megjelenése környékén. Ehhez képest igen szépen fejlődik, és amit eddig a 2.2-ből láthattunk, bőven van még benne ki nem aknázott potenciál.

  Az tényleg fájó hiányosság, hogy nem lehet SD kártyára telepíteni az appokat, elvileg az Android 2.2 már ezt is tudni fogja. Úgyhogy türelmesen várok, még ezzel együtt is kevesebb hiányosságot látok az Androidban, mint az ájfónban.

  Az eladások nem éppen ezt a lemaradást igazolják :D csak az USA-ban többet adtak el belőle, mint amennyit a Google cuccából valaha is értékesíteni fognak majd. Lásd a Nexus One csúfos kudarca.

  Az eladási adatok az égvilágon semmit nem jelentenek. Ez olyan, mint ha a tévéműsorokat a nézettség szerint próbálnánk minőségi sorrendbe rakni. Ezek szerint a Győzike és a Maunika képviselik a szórakoztatás krémjét...  Különben a legnagyobb baromság ez, ezen vitázni, mint ha arról folyna a vita, hogy a Porsche vagy a Ferrari jobb, miközben mindkettő a felső kategória teteje. Valakinek ez felel meg jobban, valakinek az, és ha szigorúan az eladási adatokat vennénk alapul, akkor mindkettő bukásra ítélt szar, mert Suzukiból és BKV bérletből a mai napig több fogy, mint a kettőből együtt.