U.S.A
-
stain #258 Fú, az a piros vonal a szálloda körül egy hullámvasút, és naggggyon király. Alig egy perc a menetidő, de olyan adrenalin-szint emelkedést produkált nálam, hogy letettem még egy körről.
Amúgy ami a városokat illeti: nem oda kell menni. Én New Yorkban egy éjszakát bírtam, annyira nem jött be az állandó nyüzsgés (éjjel 3-kor ugyanolyan forgalom van, mint nappal). Más városok meg dögunalmasak vagy gettók. Általában a belvárosokban van egy kis rész, ami érdekes, a többi meg szabvány. Washington klassz, mert ott van az összes állami múzeum, szóval ha holdkompot akarsz látni, akkor oda kell menni. Philadelphiának van egy óváros része, az klassz. San Francisco mondjuk bejött, bár ott meg kézen fogva sétálnak az alternatív srácok, amit mondjuk én nehezen toleráltam, de aztán láttam ilyet Barcelonában is kis retiküllel meg rózsaszín gumicsizmával párosítva. Baltimore-ban van egy kikötői rész, ahol meg lehet nézni mindenféle régi hajót. Van egy nagy vitorlás, meg egy második világháborús tengeralattjáró is. De amúgy meg gettó a város többi része. Seattle dögunalmas, este nem történik semmi sem.
Amúgy Amerikáról mindenki megtanulja a szabadság országa szöveget. Ezt elég sokáig nem értettem, mert én is csak a városokban jártam, ott meg még a parkolóőrnek is egyenruhája van meg tányérsapkája, tilos sörözni az utcasarkon, és igazolványt kérnek, ha sört veszel stb. stb.... ugye a szabadság nem ez. Viszont amikor először elindulsz kocsival a vadon felé egy nyílegyenes úton, ahol egy fél órán át másik autót sem látsz, nemhogy falut... na akkor megcsap a szabadság.