• kvp
    #30
    "Ha te előállítasz egy végtelen energiát, akkor magasan levered a többi céget! Eddig ugyebár stimmel! Akkor miért is nem történt ez meg eddig?"

    Mert meg nem sikerult kitalalni, hogyan lehet ezt a gyakorlatban is osszehozni.

    "Ha pedig ne adj isten sikerülne piacra dobni ezt a bizonyos energiát, azzal a saját sírodat is megásnád, hisz elég lenne 1x megvennie mindenkinek."

    Hibas logika. Ennyi energival akar az egesz bolygot is meg lehet hoditani (vagy gazdasagilag, vagy katonailag), tehat az ilyet nem eladni szokas, hanem felhasznalni.

    "Szerinted miért nincs olyan elektronikai cucc, ami életed végéig kibírná javítás, elavulás és ráfizetés nélkül?"

    Mert gyorsabban fejlodik a technika, mint ahogy tonkremennenek a cuccok. Mostanaban mar a tartosabb dolgok nem mennek tonkre, hanem joval korabban kidobjuk oket. Az olcso fogyasztasi termekek viszont ugy vannak belove, hogy kb. addig birjak amig el nem avulnak, mert utanna altalaban igy is ugy is szemet lesz beloluk. Attol meg lehet venni sokszoros aron olyan termeket ami nem megy tonkre az ember elete soran, csak altalaban nem eri meg.

    "Való igaz a pénz és a kapitalizmus meggyorsítja a folyamatokat, egészen addig, ami eléri határait, onnantól kezdve ugyanis visszafogja saját magát."

    Innentol erdemes az emberi szellemre bizni a dolgokat. Ez az a filozofia, amit a hires hegymaszo mondott, amikor megkerdeztek miert ment fel a hegyre. Azt mondta, hogy azert mert ott van. (mas indoka tenyleg nem volt) Amig van emberiseg, addig mindig lesz valaki akinek olyan alma van ami elore viheti az emberiseget.

    Azert jo lenne, ha mindenki osszeszedne magat, de mig a nasa nem engedhet meg maganak egy teljes kudarccal vegzodo Mars kuldetest, addig egy vallalkozo csapat, ahol a vezetok is rajta ulnek az urhajon siman vallalhat egy 50% alatti siker valoszinusegu missziot, legfeljebb mind meghalnak. Igy vagtak neki az usa alapito 'atyai' is az ujvilagnak es kb. a feluk tul is elte az elso telet. Viszont aki meguszta, annak a leszermazottai az usa-t alapito csaladok kozze tartoznak.

    Amikor a google par eve aprilis elsejen bejelentette, hogy sajat Mars kuldetest indit, de csak oda, tehat telepeseket keresnek, rengeteg jelentkezo akadt. Jo reszuk akkos is ment volna, ha tudja, hogy nem biztos hogy tuleli az elso evet. Ez is vallalkozo szellem csak nem anyagi ertelemben.