Sid Meier's Civilization
-
KingPunisher #642 Elolvastam miket írtok. Hát ét nagyon máshogy látom. Toltam Civ4-et is viszonylag sokat. Nos ott mi volt ? Minden mezőre tettem utat mert az jó dolog,
minden városban mindent kifejlesztettem felépítettem mert az jó dolog, massoltam minden egységből jó sokat mert az is jó dolog.
Ha nem volt lové kicsit levettem a fejlesztésből és láss csodát ujra jött a lové.. Egy raklap lokaki volt az egész.
Mi kell a háborúhoz ? Pénz pénz pénz.. Miért esett szét Mátyás fekete serege ?
Magyarországon miért nincs minden faluban observatórium megy egyetem ?
Miért nem megy 6 sávos ut bivalybasznádra ?
Dönteni kell mire áldozol, csinálhatsz erős sereget de akkor a városok nem fogják elbírni az egyetemek templomok stb költségét, fejlődhetsz lehet erős kulturális birodalom, magas technológiával de akkor a határvidéken nem fog több tucat sereg állomásozni.
Civ 4 egy vicc volt, legyártottál egy sereget és az onnan "ingyen" volt legtöbb esetben. Emlékszem a városban abc szerint fejlesztettem ki mindent..
Minden négyzeten vasut kanyargott.
Iszonyat jo ez a játék, bizony ha nincs háboru lehet érdemes használni az egység törlése gombot is ^^ csak azt érdemes megépíteni a városba ami igen kell, nem érdemes szarrá növelni a városok lakosságát mint a 4-be..
Tessék finomhangolni, igen is meg kell gondolni minden épületet egységet, még 1 utat is, a csata meg kiváló lett, nem 50 egység egy kokckán vs 30 egység egy kockán, aztán juj de izgulunk ki gyártott többet..
Pl most aztékokkal tolom beraktam egy szorosba egy erődbe egy osztagot, ami direkt védelemre lett fejlesztve, hát bizony szopik vele a comp rendesen és 1!! szaros egység, hiába megy neki 5-6-al 1 körben 1 helyről tud támadni, meg esetleg 1 íjász, ami édes kevés mert ugye gyogyul is meg hegyen erődbe iszonyat bonuszokat kap:)
Tiszta 300 érzés :) ügyesek a srácok.. :)
Szóval 10/10 a game.. ez stratégia minden porcikájában..