• redgreen
    #46
    Köszönöm a hozzászólásokat, láthatóan nem egyformán nézzük a filmet, több ponton nem győztél meg a magyarázattal, számos kényes kérdést ki is hagytál, de pár helyen azért elfogadtad az érvelésem. Nem szándékozom én sem túl sok további szót vesztegetni, sem kritikát írni (nem fizetnek érte), sem átírni logikusabbra a forgatókönyvet (ezért se fizetnének). De szívesen venném wolruf érveit is.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. Kérdés volt, nem parancs. Ha feltételeket szab, ha kérdez egy párat, ha gondolkodási időt kér, ha később parancsba adják, aminek muszájból eleget tesz, ez mind rendben van. De önként és dalolva?
    2. Le is lőtte volna, ha nem jönnek a "szellemek". Az ezt követő medúzarajzás Jake-avatar testére akkor, abban a pillanatban megalapozatlan volt, hiszen még nem szolgált meg arra, hogy kiválasszák.
    3. Emészthető, nem vitás, de Pandora varázsát elrontja. A Na'vi törzsek vajon harcban állnak egymással (normál esetben)?
    5. Neytiri fokozatosan megkedveli Jake-et. A srác viszont teljesen ugyanúgy viselkedik a lánnyal, mint találkozásukkor. Fut utána, tanul tőle, de nem szerelmes. Nem visz neki ajándékot, nem is mondja, hogy szereti (puska a forgatókönyvből: de, egyszer, amikor mindenki előtt elárulja, hogy elárulta őket...), a tekintetén sem látszik semmi, amikor a lányra néz (az érdeklődésen kívül). De elfogadom, hogy neked átjött oda-vissza a szerelmi szál, és én vagyok túl igényes.
    6. Inkább a többire lettem volna kíváncsi. :) Miért költöznek át, miért engedik el, miért nincs visszhangja a lebukásnak.
    8. De nem is érdeklődött a lehetőségről! Ez a legnagyobb baj! Mondhatták volna, hogy kimerültek, egy hónapban csak egy ilyet tudnak, bármit, elfogadtam volna, és nem kezdek el feszengeni a székben, hogy hogy lehetsz ilyen hülye, Jake...
    9. A páncél nélküli emberek akkor se illenek bele a képbe, még ha a helikopterekkel ki is békültem.
    10. Igen, ezt mondták, sosem avatkozik közbe. De semmi sem változott a harc kezdete óta addig a pillanatig, amíg jöttek az állatok. Vagy én maradtam le valamiről?
    11. Szerencsés vagy, én már a film felénél az órámat néztem. Persze ehhez köze van a 3D szemüvegekhez gyenge mozigéplámpához, ami miatt a sötét részeknél ki akart esni a szemem (Cinema City, Debrecen).


    Első filmes rendezőtől még tizedennyi munkaórából készült CGI-vel is azt mondanám, hogy elsőre nem rossz, a második résznek már lesz helye a polcomon. Camerontól többet vártam volna. De hála a hihetetlenül jól jövedelmező mozibemutatónak (szerintem a látogatóknak minimum fele a technikáért és nem a történetért ment el) a második részhez már halvány reményeket sem fűzök. :(