djhambi#81
Szerintem a kísérlet kontrolljának a dobozos tejet is fel kéne forralni, és úgy meginni, és ha attól is rosszul leszel, akkor biztos, hogy van különbség számodraa két tej között, és akkor el lehet kezdeni kizásáros alapon lődözgetni a dolgokat, és a végére megkapod, hogy pl. a házi tejben lévő több zsír segít, vagy már nem vagy laktózérzékeny, vagy a dobozos tej valamelyik adalékanyaga a bűnös, vagy a házi tejben a nyomokban fellelhető trágya tesz jót. Komoly kísérletekre, megfigyelésekre és mérésekre van szükség, hogy bármit is lehessen állítani. Lehet, hogy egy bizonyos gyártó tejére voltál érzékeny. Pl. dobozos MIZO tejből (guglizz!) amit kb. ittam, 1% savavnyú és keserű volt: talán már újkorában is romlott volt, túlöntöttek valami adalékanyagot, nem mosták le a mosószeres edényeiket, nem tom.
Házi tejből én leginkább aludttejet készítek, mert nagyon szeretem, és kefir sem kell hozzá. :)
Az aludttejben egyszerre van rövidülés és zöngésség szerinti részleges hasonulás? Mert aludttej -> "aludtej" -> "aluttej".