djhambi#105
Nem hiszem, hogy a populáris sorozatok értékeket közvetítenek, és az általánosításban sem hiszek. De úgy érzem, hogy a magyarok kevésbé érzékenyek a hazugságok kinyomozására, talán pont azért, mert az előz rendszerben természetessé vált, hogy hazudnak a magyaroknak. Ezért úgy érzem, hogy a magyarok jobban kihasználahtók, irányíthatók hazugságokkal. Ezért úgy vélem, hogy 80-90%-ban iagza van Dr. House mondásának a politikai állapotra, hogy "mindenki hazudik". Most komolyan, az rég rossz, hogy van olyan (néhánymillió) ember, aki hajlandó egyáltalán elmenni szavazni ilyen politikusokra. Gyakolatilag, úgy vélem, random, hogy kire szavaz az ember, mert úgyis zsákbamacskát kap. Szerintem Medgyessi olyan jobb híján ember volt. Most kapni fogok jópár hozzászólát, de ne tessék félreérteni: Gyurcsány hazudott, de az öszödi beszédből kiderül, hogy változtatni akar rajta, és ezt beismerni politikailag helytelen, mert kihasználható, de emberileg értékelendő. (Nem a hazudozás, de az előb mondtam, hogy az minden politikusra igaz.) Úgy értem, az öszödi beszédben biztos nem hazudott, mert egyrészt belsős körnek mondta másrészt akkor azt is hazudta volna, hogy hazudott. Vagyis, ha feltételezzük, hogy a televízióban/rádióban egy politikusnak sem lehet hinni, mert nem tudjuk, hogy melyik az a 10%, mikor igazat mond, akkor ezáltal nincs viszonyítási alap politikusok között. De akkor, mikor Öszödön Gyurcsány beszélt, tudjuk, hogy igazat modott, ami plussz információt hordoz magában: ezért nem azt a pár sort emelném ki, amit a szenzációhajhász lapok, hogy "hazudtunk reggel, éjjel, meg este...", mert ezt eddig is tudtuk. Aki veszi a fáradtságot, és elemzően végighallgatja a 35 percet, (mint én) egy pár, az eddigi hazug világképbe nem illő dologra jut. (Továbbra sem kell félreérteni/magyarázni a hozzászólásomat, azért próbálok körülméynesen fogalmazni.) Mondott olyat, hogy "Ha van társadalmi botrány, az az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen [...]". Ez egy súlyos, és szerény kijletés, hiszen mindannyian tujuk, hogy a felesége egy pénzes maca, és ő is a felső tíezerbe tartozik, és a kijelentés magban hordozza, hogy ő nem azért miniszeterelnök, hogy meggazdagodjon, vagy hazalma legyen (a kezző összefügg), jön a kérdés, hogy miért miniszterelnök? Úgy érzem, még ha tutyimutyi is, talán jóakarattal fordult az ország felé. "[…] az az igazi botrány, hogy a Laci beszél az ő cigányembereinek, azoknak tizedannyi egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem, és amióta az anyám.. anyámnak ismerik a nevét Pápán, és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! […]” Ismét azt tapasztaljuk, hogy olyan emberi tulajdonsága van, amit eddig, a hazugságk elfedtek: fel akar lépni a korrupció és társadalmi igaságalanságok ellen. Azt szeretné, hogy a saját anyjával ne kivételezzenek! Az alapján, mikor nem hazudott, nincs meg benne a hataloméhség. Az ország érdekeit hivatott képviselni, és ki akart törni a hazugságokból. Most, hogy mennyire nem sikerült neki, vagy milyen béna volt, mellékes, én a személyiségi profiljára utaltam. Nos, Orbánról csak annyi titkos telvétel készült, hogy 4 éve választási csalásokra buzdítja a híveit. (http://index.hu/belfold/orban4945/) Ezt manapság előszeretettel el szokták felejteni, persze ugyaez a másik oldalra is igaz Orbán Viktor szerint, de az előbb elfogadtuk, hogy Gyurcsány a sajátjainak nem hazudik, akkor Orbán sem. Vagyis beigazolódik az, hogy mindenki teljes erőbedobással csal, hazudik. Bajnai pedig szándékosan egy konzervdoboz, eddig nem lehetett óla tudni semmit, próbálnak utánakutatni a múltjának, nem ismerem, nem sokat ad magából, nem tudom megítélni, milyen ember. Valószínűleg hazudnik, mint a többi.
Ezt csak azért írtam le, mert nem minden fekete-fehér: egy hatalmas barnászöld szarkupac. Csak a probléma ott van, hogy mindenki azt hiszi, hogy érti, és mondja a magáét, de én sem mondom, hogy értem, mert az igazságot alig pár mondat alapján lehet csak megítélni.
Csak lényegben azt kiemelni, hogy Gyurcsány Ferenc hazudott (bár valódi), baromira ponatlan, és leszűkítése a teljes igazságnak.
"Az igazat mondd, ne csak a valódit,[...]" - József Attila.