• North
    #16
    Nekem könyvben mind tetszett. A filmeket meg hasonlóan látom, mint az előttem szólóak.

    szerintem:
    Az első ketté tényleg gyerekmese szerű, de korrektnek mondható átírása a könyveknek. Még élvezhető is.

    A harmadik kurva jó és az eddigi best. Lehet azért is, mert a legvékonyabb könyv, vagy csak a rendező személye, nem tudom, de működik, és ami változások belekerültek, az is csak előnyére vált a műnek.

    A 4. megnézése után első gondolatom az volt, hogy Rowling helyében én ehhez a filmhez nem adnám a nevem. Nagyon sokat változtattak, kiölték a sztori minden izgalmát, és kizárólag a látványra mentek rá. Utóbbi persze valóban jól sikerült, de azért nem kellett volna mindent feláldozni ennek az oltárán. Ja, és Voldemort nagyon rossz lett. A világ legnagyobb sötét varázslója nekem ne ugráljon össze vissza mint egy idegbeteg bolha. Legyen már valami kis tekintélye, és ne a kinézete miatt tartsanak tőle.

    Az 5. filmet én amolyan rövidített változatnak éreztem. Szépen gyorsan jöttek a jelenetek, valami kimaradt, valami belekerült, és ennyi. De valami ívet, vagy bármi mást, ami úgy összetartja, nehezen fedeztem fel benne. Ez a na megnéztük, ezen is túl vagyunk eset.

    A 6. már teljesen szörnyű volt. Már az alapkoncepciót hibásnak érzem. Tini gimi helyett a tényleges főszereplővel, Voldemorttal kellett volna foglalkozni.

    A többit a zuhanó tendencia miatt már nem is igazán várom. Persze majd megnézem, de kicsi az esélye, hogy mozi legyen belőle.