• KillerBee
    #108
    "mint arról dünnyögnöd, hogy a másiknak gyenge a felfogókája, meg szedjen agyserkentőt?"

    De ha egyszer tényleg igen gyenge a felfogókád!

    "Nem lenne egyszerűbb kipróbálnod, hogy mi fér bele a 10 fokos látüszögbe"

    Drága, kipróbáltad már, amit a #46-ban javasoltam neked? Ugye-ugye... Aztán meg honnan tudod, hogy mekkora lesz az eszköz látómezeje? Szerintem te annyit tudsz erről a fejlesztésről, hogy biztos azt hiszed, a kutatók éjszaka az agyadból szipkázzák ki az ötleteket. Talán valóban te vagy Lars Powderdry pacifikált kiadásban...

    "Sok minden belefér. Nem a full-HD, és nem is egy teljes Windows screen, de amire szánják, az igen."

    Mert mire is szánják? Erről igen kevés szó esik, a látómező pontos méretéről, felbontásról még ennél is kevesebb. De te mint Lars Powderdry pacifikált kiadása nyilván többet tudsz, mint az eredeti cikk szerzői.

    "Examples include subtitles when conversing with a foreign-language speaker [...] The lens could also serve as a head-up display for pilots or gamers."

    Egy teljes sor feliratot mekkora szög alatt is látsz? A felirat nézőjének, a játékosnak és a pilótának is a látómezeje közepére kell kivetíteni az infót? Hogy az mindig felülírja a valós világ képét?

    Az angol cikk sem ír semmit arról, pontosan hová vetítik a képet és mekkora szög alatt. Arról sincs szó, hogy nem lesz benne valamilyen követő megoldás, hogy rá tudj tekinteni a képre/feliratra és ne legyen mindig a látómeződ közepén, ami elég idegesítő lehet. Te, Lars Powderdry pacifikált kiadása ennek ellenére már mindezt tudod?

    "aki csípőből megmondja, hogy hozzá se kezdjenek a mérnökök, meg a proffok, mert minek."

    Meg tudnád mutatni, hol írtam ilyet?
    Lehet, hogy tehetséges mesélő lehetne belőled, de a valósággal igencsak hadilábon állsz.