• Feco333
  #34
  "Egyébként mondj akár egyetlen indokot is, amiért megérné a Marson kolóniát létrehozni "

  Szerintem pedig az egyik legfőbb cél kell legyen, más bolygók mielőbbi kolonizálása. És nem az anyagi érdekek miatt.
  Idézet:
  "A több lábon álló civilizáció gondolatát, már sok sci-fi író felvetette. Az emberiség fennmaradása sok gondolkodó szerint késhegyen táncol. Ahogy a Föld története során többször voltak fajkihalások, meteor becsapódás, vagy épp az éghajlat megváltozása miatt, úgy ezek a veszélyek ma is fennállnak. Ezenkívül éppen eleget teszünk saját magunk ellen is, a környezetszennyezéssel, a génmanipulációval, a fegyverkezéssel.

  Ha az univerzumban az Élet, vagy akár az Értelmes Élet valóban különleges, és ritka tényező, akkor az amit az emberi faj létrehozott különleges védelmet kíván. Beethoven zenéje, Dosztojevszkij gondolatai, Newton megfigyelései, Neumann János kutatásai, a Piramisok, vagy a Nagy Fal olyan értékes alkotások, melyek elvesznének, ha fajunk eltűnne.

  Több égitest, több esély

  Ezt Hawking szerint csak akkor lehet valóban biztonságban tudni, ha nem egyetlen bolygón őrizzük, hanem szétszóródunk a világegyetemben. Ha több otthont teremtünk magunknak, fajunk nagyobb eséllyel maradhat fent. Még ha egyik-másik bolygón el is tűnik az élet, a többi diszpóra továbbviheti a felhalmozott tapasztalatot. "

  És ezt csak úgy tudjuk elérni ha tapasztalatokat szerzünk Holdbázissal, Mars kolóniával stb.