• Romel
    #2
    Csak azt nem értem, hogy miért nem fog össze a NASA több űrügynökséggel, hogy egy közös célt megvalósítsanak. A részfeladatokat ki lehetne osztani más ügynökségeknek is, de itt nem csak a Föld közeli repülésre gondolok, hanem pl. a Mars expedícióhoz szükséges eszközök, technológiák kifejlesztésére is. Kicsit úgy hangzik, mintha azt mondaná a NASA: "A parasztoknak meghagyjuk a Földközeli pályán való repülést, amíg mi learatjuk a babérokat a Marson" - persze, csak abba nem gondoltak bele, hogy sok ember szeretné még az életében látni azt, amikor ember a Mars felszínére lép. Én szeretném igen is látni! Kennedy kormányzása alatt virágzott az űrrepülés. 2009-ben mivel vagyunk elfoglalva? Úgymond "válsággal", amire nagyszerűen lehet hivatkozni - sajnos minden kereskedő, szolgáltató ki is használja. Világos, hogy egy nagyobb projecthez rengeteg pénz kell, de ha valaki szeretné, hogy megvalósuljon, az meg is csinálja!

    "Úgy véljük, itt az ideje piacot teremteni a kereskedelmi cégek számára mind a teher-, mind a személyszállításra a Föld és az alacsony földkörüli pálya között"
    Én meg úgy vélem, hogy megint az emberek kizsákmányolásának egy másik módján jár az agyuk ahelyett, hogy megvalósítsák a Mars projectet. Jó, kevesebbet mondok: elég lenne egy ismételt Holdra szállás is, csak TÖRTÉNJEN VALAMI! Mintha megtorpant volna a világ fejlődése. A társadalom az elmúlt 20 évben rendkívüli mértékben átalakult. Megváltozott az emberek gondolkodásódja, kihalni látszik a vállalkozói szellem. Elkényelmesedtünk! Valóban! A hétköznapi életben jelen levő tecnika igaz megkönnyítette az ember életét, de át is ejtette a ló túloldalára. Azért bízom Obamában, hogy betartja ígéretét.