• Molnibalage
    #158
    És ennek az plusz smart gridnek az ára is benne van? Mert ez nem számítógép méretben kell, tehát nem két fillér. Van MW-os teljesíményben is ilyen?

    A probléma nem csak a rögzítés. Egy papírlapot is le tudok rögízteni egy betonalapra. Az szél által keltett erők viszont darabokta tépik a papírt, a rögzítési ponton meg ott figyel a rögzítés körül az ami a papírból maradt.

    Nagy szélnél a napelemet is talán megrepeszthet a szél, ha szerencsétlen módon gerjeszti a táblát a leváló örvény. Tehát magának a táblának is barmi szilárdnak és mevernek is kell lennie, mert tudtommal a mechanikai deformáció nagyon hazavágja a napelem teljesítményét. (Asszem Netgeon láttam erről valamit, mikor egy űrben levő napelemtábla kihajtogatásánál említették ez.)
    Az ismeretlen számomra a napelemtábla vastagsága, anyagmutatói és, hogy milyen alapra van feltéve. Saját maga adja a merevségét, vagy valamire fel van -e csavarozva ,stb.

    Az a baj ezekkel a megújolókkal, hogy túl sok véletlenszerű környezeti hatástól függenek és gyártani sem olcsó őket és a gyártás sem környezetbarát. A szélerő kompozit lapátai finoman szólva nem környezetbarátok és kurva drágák is.

    Az atom meg szó szerint atomstabil, bődületes teljesíménysűrűsége van, a nyersurán árára eléggé érzéketlen és építés után 0 CO2 emissziós.