• B0nFire
    #1
    A HP termékei tényleg jók, szó se róla. De én valahogy nem bírom elhinni, hogy olcsóbban ki fog jönni a nyomtatás, mint lézerrel. Nem beszélve a nyomtatási sebességről. Azok a 12 oldal/perc, meg 5,2 Ft adatok egy kicsit túlzóak minden esetben. A 12 oldal sima gépelt szövegnél, legocsmányabb felbontásban értendő. Az olcsó költség szintén. Ha tényleg fotót nyomtatunk fotóminőségben fotópapírra, akkor már azzal mindegyik nyomtató elmolyol, arról nem beszélve, hogy a fotópapír is igen drága még.

    Na és ugye még ott van a tintasugaras technológia legnagyobb hiányossága a vízállóság. Egy csepp víz rácseppen a papírra, és rögtön dobhatjuk a kukába, illetve lehet újat nyomtatni. Ha azt akarjuk, hogy állja a megpróbáltatásokat, illik lefóliázni, ami szintén plusz költség, ha például táblákat nyomtatunk vele, vagy akár névjegyet.

    A xerox technikánál nincs ilyen probléma.

    Nem hinném, hogy egyhamar kiszorítja a lézernyomtatót az irodákból. Sőt, rengeteg helyen, ahol nem a nyomtatás minősége számít, még mindig mátrixnyomtatót használnak, például az orvosnál, patikában, mert piszok olcsó a fenntartása, és sokat kell neki járni.

    Mindent a maga helyére.