..Ti hisztek benne?
  • Balumann
    #165
    Az egyesek látják -ot úgy értem, vannak akik látják az emberek auráját (meg vannak fotózók is már), de valahogy nem hihető (már) számomra.
    Tudatalatti, olvastál már esetleg agykontroll könyvet, vagy az agy működésével kapcsolatos tanulmányt? (ha igen, mit)

    Olyan energia, amit egyelőre csak elképzeltünk szerintem :)

    Te is biztosan hallottál már olyanról, hogy adrenalin, ill. más hormonok. Ezek felelősek az olyan teljesítmények kihozására, amiket normális állapotban nem lennénk képesek. Tökéletes példája az ösztönöknek, az agy érzékeli a veszélyt, és menekülésre "buzdít", és mindent mozgósít, hogy sikerüljön túlélni. A tudatalatti nem más, mint az általunk irányíthatatlan (vagy legalábbis kevésbé irányítható, inkább csak jobban kihasználni lehet megtanulni), genetikailag örökölt (tehát születésünktől kezdve bennünk lévő) ösztönök. Félelem, ijedtség is ösztönös.
    Ebbe mostmár azthiszem én is belekavarodtam egy kicsit, az a lényeg, hogy sok szempont alapján tájékozódni kell, és nem az emberekből kiindulni, mert mi csak fejledtebbek vagyunk, de pl. a pókok, vagy halak is élőlények. Halaknak is van agyuk, őket is ugyan úgy vezérelnie kéne valaminek, ha feltételezzük, hogy nekünk is van lelkünk, és önmagában nem lennénk élők, nem lenne egyéniségünk, stb. Márpedig a halak pár másodperces memóriája miatt nem fognak soha megtanulni semilyen mást, csak amilyen ösztönöket örököltek! Ezzel szemben ott vannak a delfinek (ugyebár emlősök, akik korábban a szárazföldön éltek), akik képesek a cápát megölni (több esetben csak akadályozni) emberek megmentéséért, meg számos érdekes dologra.