• Kornan
    Tulajdonképp ez lenne az ideális amire te is utalsz, ha a társadalom tagjai tisztában lennének döntéseik globális következményeivel és tudatosan a jelenlegi közösségre és a következő generációkra(környezet) tekintettel élnék az életüket. Ehelyett a legtöbben most egy zárt burokban élnek, nem is vesznek tudomást róla mi van a saját életükön kívül. Esetleg megnézik a híreket ,de nem különösebben törődnek vele. Ideális esetben egy országon(vagy esetleg a világon, szövetségeken) belül mindenki ugyanazért a célélt,célokért összefogva dolgozna és nem azon, hogy minél több pénzt halmozzanak fel a saját jólétük érdekében, amit aztán sokszor elpazarolnak. Szerintem egész sokra tudnánk vinni, ha így gondolkodnának az emberek, sokkal kevesebb problémánk lenne, viszont kevesebb lenne az "élvezet". Nem mondom ,hogy mindenki ilyen, mert pl nem mindenkinek van pénze ,hogy szükségtelen dolgokra költse azt,de sokan még ha szegények is alkoholra meg cigire költenek.

Én ezt az ideális helyzetet kb úgy képzelem el, hogy az egész ország/szövetség olyan mintha egy nagy család lenne. Család többé nem csak pár főt jelentene, hanem az országodat, vagy kevés különbség lenne. Szóval mindenki úgy viselkedne a másikkal, mint aki a rokona. Tudom ,hogy utópia.

Mondjuk nem kell ideálisnak lennie egy társadalomnak ,hogy viszonylag jól működjön, de kb ebbe az irányba kellene kicsit elmozdulna demokráciák tagjainak, különösen a vezetőknek. Összefogás, közös célok, együttműködés, hosszú távú következmények figyelembe vétele, problémamentesebb jövő...