Vicky 1836-1939
  • Cs3
    Vegyes érzéseim vannak, lehet még nem ismerek mindet. Japánnal kezdtem rendesen, 1850-re már meglett a civilizált státusz, utána hamar a nagyhatalmi is. Köszönhetően Kínának. Dél-Koreát előbb daraboltam aztán annektáltam. Kína meg megtámadott, én meg erre nagyon elkeseredtem, de azért játszottam tovább, 1-1,5 évnyi koreai sárdagasztás után, már kezdtem szarul állnia (a kínaiak annyian vannak mint az oroszok :) ) s töltöttem volna vissza az állást amikor észrevettem, hogy van elég presztízs meg katonai pont. Pár területet megszálltak a kínaiak, de rengeteg csatát nyeretem. A sok csatanyerés felnyomta a presztízst meg a katonai pontot, illetve a war score-t, Már nyomtam is a Mendzsi restaurációra és Kína vígan elfogadta a white peace-t. Kezdtem nagyon örülni, hogy milyen ügyes és mázlista vagyok. Beindult a kutatás, iparosítás, Kína 5 évente megtámadott, de a hátárt tudtam tartani és előbb-utóbb bele ment mindig a white peace-be. 1870 évekre már megerősödtem annyira, hogy az aktuális kínai támadásnál már áttudtam menni ellentámadásba és megszálltam É-Koreát. Mondom békét kötünk, elkérem tőle. De nem lehet! Most jól értem, hogy védekező háborúban nem lehet területet (statét) szerezni?! Csak támadó háborúval előre kijelölve a célokat?!
    Aztán jött a másik nagy csodálkozás, hogy már nem tudtam ipart építeni, s kurvára nem értettem miért. Csak keresgélés, meg fórumozás után, találtam rá az okára. Kormányzó párt politikájától. Ez vicc! (azért odaírhatták volna a gyárépítésnél, hogy miért "NO" Értem én ezt, meg nagyon igaz, hogy kapitalisták építettek rengeteg mindent a kormány csak országtól és korszaktól függően kisebb-nagyobb mértékbe épített, de ez játék lenne! Építeni sok országgal már kezdéskor sem lehet, a többivel meg előbb-utóbb szintén nem lehet majd. Szóval ez a rész amit a Victoriában szerettem az építés meg a molyolás a POP-okkal kilőve. Háborúzni szintén nem nagyon lehet, kb 10-20 évente belefér egy támadó háború, védekező háborúval meg nem lehet terjeszkedni, ha jól látom. Ez a politikai biszbasz meg annyira nem lelkesít. Gyarmatosítás szintén elég nehéz és be van lassítva rendesen, nincs olyan 1950-re már minden foglalt (ami valahol jó.) Szóval most ott járok, hogy nem látom értelmét az egész játéknak. Az egész annyi, hogy a politikával kinyaljam a kapitalisták seggét, hogy építsenek valami láthatatlan dolgokat. Válasszam a kisebbik rosszt az idegesítően sok, szarabbnál-szarabb eveteknél. 20 évente lenyomjak valami 3. világbéli madárszart a térképről, S hogy addig is történjék valami a változatosság kedvéért néhány évenként az egész országot ellepik a jakobinus lázadok.
    Hát nem tudom, de én nagyon csalódtam a játékban, főleg az építés "automatizálása" miatt. Mondjatok valami biztatót, hátha bennem van hiba és nem látom jól a dolgokat.