• halgatyó
    #135
    Bene:
    Nem nagyon váéaszoltál a kérdésekre. Mivel kiszálltál, nem kívánom tételesen cáfolgatni amit írtál. Csak pár apró momentum:

    "ez most Nekem magas és nem akarok utánanézni mit érthetsz hőszivattyú alatt"
    Ha Te igazi környezetvédő vagy, akkor nagyon-nagyon illene tudnod. Utánanézés nélkül.
    És ez minden hasonló úriembernek szól: aki az emberiség jövőjéről prédikál, az vegye a fáradságot, hogy utánanéz dolgoknak. (atomenergia, radioaktivitás, napállandó, szélenergia SZÁMOKBAN, a társadalmak szerkezete és ezek okai...)

    "jó volna igaz, irányelveket megadni, de szerintem vannak, az embernek magában kéne meghozni a döntéseket"
    Sajnos, a Ti egész működésetek NEM ARRÓL SZÓL, hogy az emberek maguk hozzák meg a döntéseket! Pont ellenkezőleg: arról szól, HOGY LEHET RÁJUK KÉNYSZERÍTENI A KÖRNYEZETVÉDŐNEK KÉPZELT, BÜSZKÉN TÁJÉKOZATLAN EMBEREK F**SÁGAIT

    "hitelességet keresel abban amiben nem kell..."
    Döbbenet! Ilyet komolyan le lehet írni?
    Ha odaáll elém egy emberformájú és olyan borzalmas életminőséget akar rámkényszeríteni, hogy komolyan el kell gondolkzzakl, hogy egyáltalán érdemes.e úgy élni, akkor az az első, hogy az illetőnek HITELESNEK KELL LENNIE!
    Ha tőled valaki az utcán kér mondjuk 10ezer forintot a hajléktalanok támogatására, akkor adsz? Az emberek többsége akkor ad, ha tudja hogy az a pénz TÉNYLEG ODA KERÜL! Ez is egyfajta hitelesség, de most még ennél is sokkal több kellene!
    Hamarosan leírom, hogy miért.

    A 3. pontot félreértetted, semmilyen választ sem adtál. Amit leírtam a 100 vs. 300 évről, az egyáltalán nemcsak az olajra vonatkozott, hanem mindenre! Természetesen a környezeti erőforrásokra is.

    "Te azt hiszed, hogy egy csettintésre kéne meg változtatni a világot. Szarról, tökéletesre. Pedig csak kis lépésekben fog menni"
    Nos, ebben a mondatodban -- nem hiszem, hogy szándékosan -- EGY RAKÁS MÉRGESKÍGYÓ VAN ELÁSVA!
    Erre mindenképpen reagálni kell, mert AZ ITT A SZAVAK KÖZÖTT ELREJTETT BORZALOM sajnos a mindennapi életünkben máshol is előbújik, sok helyen. Hogy mi ez, azt nagyon nehéz kifejezni frappáns de mégis célirányos kifejezésekkel.
    Röviden és tömören talán így fejezném ki: A DOLGOZÓ KISEMBER NEM BÍRJA A FOLYTONOSSÁG HIÁNYT! GYORSAN ÉHENHAL, HA EGY HIBÁS INTÉZKEDÉS HATÁSÁT CSAK TÚL SOKÁRA KOMPENZÁLJÁK, ÉS UTÁNA MÁR HIÁBA KOMPENZÁLJÁK

    Hasonlóan ahhoz, ahogyan az agyunk elpusztul VÉGLEGESEN ÉS VISSZAFORDÍTHATATLANUL 5 őerc oxigénhiány hatására. 15 perc múlva hiába kapsz 3szor annyi oxigént, mint amennyi kimaradt!!

    (Ugyanez jön elő, amikor a jog előtti egyenlőség sérül rettenetes mértékben, ezer és ezer helyen. Például: ha valakinek a bíróság 10 év múlva itéli meg a járandóságát, de közben éhenhalt, akkor az egész jogállamiság -- hogy nagyon finoman fogalmazzak -- csorbát szenvedett)

    Nem lehet a társadalmat kis lépésekben átalakítani! A környezetvédőnek HITT emberek úgy képzelik, hogy a középosztály húzza össze magát, aztán majd talán 100 év múlva a gazdagok maguktól (ahaa...jaa) észreveszik, hogy a szegények közben éhenhaltak, a középosztály pedig megsemmisült... hát így NEM!!!!