Figy, a betegségeknek több forrása lehet.
-vírusok, baktériumok
-vitaminhiány, mozgáshiány, és jó lelkiállapot (tehát életmódból adódó, vagy hiánybetegség)
-örökölt betegségek
A vírusokat általában jól tudjuk kezelni orvosságokkal, antibiotikumokkal, stb. Gyakran feleslegesen írják fel, én pl. legutóbbi betegségemből tavaly hamarabb kigyógyultam, mint az osztálytársam (én 5 nap, osztálytársam 3 hét) antibiotikummal. De sok ilyen betegséget hatékonyan lehet kezelni gyógyszerekkel. Ezek ellen az égvilágon senki nem mondja, hogy nem szabad gyógyszereket szedni.
Ezzel szemben - amik a legtöbb halált okozzák, nem ilyen betegségek már mint korábban, hanem olyanok, amik természetes körülmények, megfelelő életmód mellett nem jelennek meg (rák, érelmeszesedés, infarktus, és szinte az összes olyan, ami egyre több áldozattal jár). Az egészségügy feladata az kellene legyen, hogy ezeket tisztázza, mik azok amik ezeket okozzák, és megakadályozni (mint pl. a transzzsírok használatát, amit gyakorlatilag már az elején tudták hogy káros, mégis megvárták amíg miliók halálát okozza, vagy juttat korházba, és "lázadó orvosoknak" kell ezeket elterjeszteni), aztán kurvadrágán lehet megvenni a gyógyszereket. Arról nem beszélve, hogy csökkenthető az érelmeszesedés helyes táplálkozással (nemtom milyen vitamin, meg sok zöldség-gyümölcs) és testmozgás, mégis legtöbben újra meg újra korházba kerülnek. Akkor a rákkal kapcsolatban, érdemes rák-gyógyult forumokat olvasni, hogy mennyire hatékony önmagában a kemoterápia ha nem szednek mellette több B17 és egyéb vitaminokat - bár ahogy olvastam, a kemoterápia hatékonyságát is kérdőre vonják sokan, én nem tudom, nekem nincs ismerősöm akinek rákja lett volna.
Amúgy én úgy értelmezem, nem minden zsír rakódik le, csak ezek a transzzsírok, elhízni nem csak ez miatt lehet (de az biztos, hogy az elhízottak túlzásba viszik a zsírfogyasztást, és biztos jut transzzsír is :D).
"Valahogy én nem találom olyan világrengető felfedezésnek, hogy "ha elhízol, nagy esélyed lesz infarktusra"... Ebben teljesen egyetértek veled, előzzük meg, nem szabad elhízni..."
Így van, szerencsére internet segítségével hozzájutottunk ehhez. Az emberek nagyobb százaléka mégis "elhízott", és ebben halnak meg legtöbben. Egyértelmű, ezekszerint számodra is. Akkor mi az istenért hal meg, vagy kerül kórházba még 1 ember is ez miatt??!!
A homeopátiával kapcsolatban nem nagyon tudok mit hozzászólni, kérdés, hogy a placebohatás miért működik kicsi gyerekeknél és állatoknál :) Mindenesetre, én nem sem látom szükségét, és tapasztalatom sincs benne. A cikket már korábban olvastam, kb. 100 üzenettel előtted is volt már linkelve, arra egy válasz is volt. Mindenesetre nem bizonyított, döntse el mindenki maga, hogy hisz-e hatásosságában.
Egyébként vitamintúladagolásról beszélünk Lenkeivel kapcsolatban, holott külföldön van ahol 10x-es vagy nagyobb tömegben szedik, ott mutatható ki kártékony hatása (habár, valószínűleg azok az anyagok hiányoznak, amivel természetes táplálkozáskor bejut, mindent nem lehet pótolni sajnos ilyen kiegészítőkkel).
Azt elhiszem viszont, hogy a C vitaminból viszont túl sokat ajánlanak mindig.
Témával kapcsolatban még sok mindent fel lehetne hozni (több példát), esetleg majd ha túl leszek a felvételin és lesz időm, most nem akarok ennél hosszabb dolgokba belemenni :S