• kvp
    #12
    "emellett a jelenleg létező megoldások sem minden esetben a legideálisabbak! Pl. említetted a villanykapcsolót, de annak is van egy hátránya (oda kell menni és felkapcsolni mindig"

    Erre talaltak ki a taviranyitot. Ha valaki utalja, hogy azt is meg kell keresni hasznalat elott, akkor hasznalhat egy karoraba epitett valtozatot is. Jelenleg ennel kenyelmesebb megoldas nem nagyon van. A karoras taviranyito masik elonye, hogy megfelelo szenzorokkal kepes az ember kezmozdulatait is erzekelni (lasd: wii), igy akar gesztus alapu vezerlesre is alkalmassa teheto. Taviranyitohoz vevo/vezerlo egyseget pedig eleg olcson lehet kapni. Igy mukodnek a taviranyitos motoros fuggonyok, a legkondik, teremvilagitasok, a tv-k es szinte minden epuletautomatizalasi rendszer. Egy darab kozonseges taviranyitoval.

    Es nem kell hozza kamera, nem kell hozza draga uj tv, nem kell hozza semmi csak egy taviranyito, esetleg karora formaban es/vagy mozgaserzekelovel. Egyebkent pont ilyet arult regebben a japan casio is, de a sony-ericsson-nal jelenleg is lehet kapni bluetooth-os taviranyito karorat, amit egy szamitogephez kapcsolva megoldhato szinte barminek a tavvezerlese.