-
Élménybeszámoló: The Vanishing of Ethan Carter
Remek játékról van szó, de egy kicsit csalódott vagyok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyrészről ott a csodálatos grafika, az egész játék olyan, mint egy festmény, elképesztő látványban van részünk, a táj gyönyörű - mindez csekély gépigénnyel. A pályaszerkesztés is kiváló, minden a helyén van. Rengeteg munka van benne az bizonyos, mert nagyon realisztikusra és hangulatosra sikerült a játék. Sokszor a hideg kirázott csupán egy romos ház látványától, vagy az aláfestő zenétől. Ugyanakkor amit hiányolok a játékból, azok maguk a játékelemek. Mert nincs igazán kihasználva ez a nagy terület, sokszor csak megyünk-megyünk, de kevés olyan rész van ahol interakcióba léphetünk bármivel is, a terület egy része csak bejárható, de semmi érdemleges nincs ott. Ha találunk is valamit amit fel tudunk venni, azt biztos, hogy pár méterrel arrébb fel is kell használni. Nekem emiatt egész játék alatt hiányérzetem volt, és a játék rövidsége is ebből fakad. A történet az elejétől fogva elég zavaros, és csak a végén világosodunk meg. Azonban már emiatt is mindenképpen megéri végigjátszani!
A játékelemekre visszatérve; mivel nincs inventory sem, ezért nem igazán lesznek bonyolult feladványok, inkább csak sodródunk az eseményekkel és mint egy interaktív filmet játsszuk. A feladványok elmúlt események újra összeállítása tulajdonképpen, ami érdekes ugyan, de nekem ez kevés... Sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni, persze még egyszer ennyi munkával. Ettől függetlenül is jó játék persze, de mivel néhány óra alatt végigjátszható (a tájban gyönyörködve persze ki lehet húzni még tovább is), és mivel az újrajátszás szinte értelmetlen, nem nevezném teljes értékű játéknak. Nagyon igényes, élvezetes, de csupán egy demó.
Azonban ennek ellenére is mindenki számára ajánlom a játék végigjátszását, mert meghatározó élmény.
A magyarításért nagy-nagy hála lostprophet-nek, mert enélkül valószínűleg elvesztem volna benne. :)