Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Persze, hogy vannak rosszul szóló CD-k (mint ahogy rosszul szóló vinylek is léteznek), hiszen mindent el lehet baszni még szándékosság nélkül is.
Én meg kifejezetten a mai zenékről beszéltem (tipikusan 2000 után kezdődött az általam útált jelenség és egyre erősödött), már a legelső hozzászólásom is arra vonatkozott (a mai zenékre). Mivel én szeretem a mostani zenéket is így ezeket is szeretném hallgatni. Jelenleg két válsztásom van erre; CD (vagy letöltés) agyon kompresszálva - én ezt képtelen vagyok hallgatni, megfájdul tőle a fejem és azt sem érzem, hogy zenét hallgatnék sokszor inkáb ricsajnak tűnik VAGY megveszem vinylen ahol nincs kompresszálva, relative jól szól, van hangszer szeparáció, van tér, meg lehet különböztetni a hangszereket.
Más opcióról én jelenleg nem tudok és hát ebből a kettőből inkább az utóbbit választom. Ismétlem; NEM a formátum miatt hanem a ZENE MIATT!
Azt gondolom eddig már csak sikerült leszürnöd, hogy nem tescos rendszerem van.
"A HANGLEMEZ avagy a bakelit,vinyl a legjobb megoldás zenehallgatáshoz"
Ezt ÍGY soha nem mondtam és nem is fogom. Baráom Jazz zenét hallgat ahol egyáltalán nem jellemző a Loudness War, kiváló CD-k érhetőek el kiváló minőségben. Teljesen értelmetlen lenne neki egy vinyl rendszer, még ha be is tudja ugyanazt a zenét vinylen szerezni - nem biztos, hogy jelentős előnnyel járna számára, sőt!