12149940121232355297.jpg
  • ZilogR
    #42
    érdekes, h a Drake-formulát vagy képletet még senki nem dobta be...!??!?! Itt úgy látszik tényleg nagyon fiatalok topikolnak! Carl Sagan és a Kozmosz c. sorozat mond valakinek valamit?

    Attól h látszólag fasságot írok (#34) még az nem az! Az, h senki nem reagálja le, az viszont jelzi, h nem hajlandó a társaság igazán belegondolni!

    Olyan ez mint a teremtés/evolúció vita leghíresebb "példabeszéde":

    Ha mész egy sivatagban és találsz egy karórát, rögtön azon kezdesz gondolkodni, vajon hogyan került oda és ki készíthette?! Ellenben, ha egy követ találsz, eszedbe sem jut, hogy az a kő hogyan került oda, netán kellett-e valaki ahhoz, hogy ott lehessen?!

    Az ilyen vitákban az első és legfontosabb kérdés az - amin a görögök filozófiája is elcsúszott: Hogy pusztán filozófiai úton ezek a kérdések eldönthetőek-e? Vagy kicsit más oldalát kikezdve: A tudatunk gátol-e abban, hogy megtaláljuk a helyes választ? (Értsd: Miért tűnik természetesnek, hogy egy kő hever az út mellett és miért nem tűnik természetesnek, hogy egy óra?)

    Tehát Kedves Fórumozók: ha én látszólag fasságot írok, azt nem azért teszem, h nevessetek, hanem hogy mindenki szembesüljön azzal, hogy hajlandó-e gondolkodni!