12149940121232355297.jpg
  • Balumann
    #396
    Tényleg rengeteg dolog van, amikre nem találunk logikus választ meg a hogyan-ra magyarázatot, és gyakran egyáltalán nem lehet logikus választ kapni racionálisan gondolkozva.
    De például az Egyiptomi piramisokat meg tudjuk magyarázni, hiszen ismejük a vallásukat szinte teljes egészében, és hogy mi célból építették a piramisokat, miért mumifikálták be a fáraókat. Emellett elméletek is vannak a felépítésére, erről láttam egy nagyon jó dokumentum filmet is. Nyomok is vannak azoknak alátámasztására, azt is tudjuk milyen sorrendben építették. Az elhelyezkedésük meg egy csillagkép pontos arányait követik, ami a legfurcsább, hogy hogyan tudták azt így kiszámolni számológép, meg minden ilyesmi nélkül, de hát nem lehetetlen.

    A görög mitológiát amúgy el tudja valaki képzelni úgy, hogy tényleg hitték hogy ilyenek léteznek is? Mert pl. az Akropoliszt már teljes mértékben reprezentatív céllal építették, ahol minden féle stíluselem megtalálható, ezt is több forrásból tudjuk. Soha nem használták semilyen vallási céllal, és a művészetben is már csak jó témaként jelent meg.