12149940121232355297.jpg
  • High end PC #169
    Én úgy tudom a kereszténység haldoklik, talán nem is hiába. A modern kori emberek talán egyre inkább szeretnek a tudomány reálisabb talaján megkapaszkodni, vagy kutatásaikkal még inkább a látókört bővíteni, mint évezredekkel ezelőtti vallásos meggyőződésben pusztán hinni.
    Nekem az is gyanús, hogy a vallás a korral változik, úgy értem, ha valaki tesz egy új felfedezést, ami látszólag cáfolja a Biblia szentírásait, akkor elkezdenek ködösíteni, hogy na jó-jó, de lehet másképp is értelmezni a szentírást. Nekem ez tényleg gyanús.
    Persze nem nézem le őket a hitük miatt, joguk van hinni amiben akarnak, de én azért szeretek reálisabb világban élni, és ha valaki holnap valakik felfedezik és alátámasztják a Világegyetem egy új tulajdonságát, akkor elfogadom, és nem maradok meg egyetlen vallási/nézeti dogma gondolkodásmódjánál is bármi áron.
    Meg aztán azt sem értem, hogy a keresztények szerint 5000 éve teremtette az Isten a Földet, de akkor mi a helyzet a 100 millió évvel ezelőtti Dinoszaurusz csontokkal? Vagy hogy a Föld több mint 4.5 milliárd éves, és hogy a csillagunk megmaradt közettörmelékeiből állt össze a gravitációs vonzóerő hatására, akár csak a többi kőzetbolygó a Naprendszerben.
    Bocs, ha megbántottam bárkit is, de a topik célja is eredetileg a tudományos gondolkodásmód volt.