• johnsmitheger
    #107
    Doktor Kotász : "A tér nem oszthatatlan, hanem kvantumszerű." Ez a tér/éter struktúrájának a talán működő leírása, de ez semmilyen ellentmondásban nincs azzal, hogy maga a tér (ami kvantált) mikortól létezik, illetve mekkora a kiterjedése. Hol van az ellentmondás a sturktúra és a létezés ideje között?

    Mér régen vágytam az éter újra alkalmazására. Ez jó hír!

    "Talán, amikor azt mondjuk, hogy a tér görbül, akkor ez a "kvantumtérrács" torzul." - Nem kell torzulnia ahhoz, hogy a tömegnövekedséhez, stb. hasonló hatás jöjjön létre, de egyszerűbben. Az éterrel/ráccsal könnyebb magyarázni, mint azzal, hogy hát izé megnőtt a tömege, mert a képlet izé...

    "Az ősrobbanás pedig nem más volt, mint a valódi anyag, és a virtuális anyag (azaz a tér) keletkezése." - Nem értem, mert az ősrobbanás eredménye pár anyagdarabka, ami miből is jött létre? és az hol is volt ez a forrás előtte???? A semmiből?!?, de abból aztán frankón kialakult! WOW! Ez nagyon meredek, mert a semmiből teremt, csak azért, hogy a teret, mint az anyag attribútumát használja, de ez egyszerűen nem szükséges.

    "amiben a halak nem tudják, hogy a víz létezik" - OK, de miért hiszi a hal, hogy a víz vele született és csak is vele? Mi van ha a hal egy a sok ősrobbanás közül és nem zavarja, ha előtte már voltak és úgymond "használt" teret kell betöltenie?