• Sir Quno Jedi
    #2
    Nagyon okos! Az utasok szállítását is betiltanád gondolom, hiszen azok is elvonják a figyelmet, meg a zenehallgatást is, a dohányzást is a kocsiban, a vízivást stb.-stb. Ésszel kéne élni már! Hiába tiltasz be minden szart, akkor is lesznek balesetek. A mobil ugyanaz, mintha viszel pár utast és FIGYELNED kell arra amit kérdeznek/mondanak. Ennyi.

    Az indoklás, hogy az utas segíthet a vezetésben a mobillal szemben, meg egyenesen nevetséges! Profi sofőr percig sem tűri, hogy az utas okoskodjon, nem is teheti, mert a felelősség az övé. Egy jó sofőrnek akkor is hibátlanul KELL vezetnie, ha egy rakat részeg embert szállít a kocsijában, vagy hátul szül a felesége, mert EZ A DOLGA. Nem az a kérdés, hogy az utas GPS-t megszégyenítő módon segít megtalálni egy lehajtót (vicc kategória), hanem hogy mennyire balesetveszélyes a mobil/utas. Így az indoklásuk kb. semmit sem ér. Mintha azt mondanák, hogy jobb az utas, mint a mobil, mert kérhetünk tőle PAPÍRZSEBKENDŐT!!! Valóban, nahát?!

    És ezek szakértők vaze...

    Számtalan szakmában pedig nem járható út az, ha EGYÁLTALÁN nem haszálhatsz kommunikációs eszközt vezetés közben (főleg, hogy pl. jónéhány autópályán/úton leállósáv sincs). Most akkor pl. a taxisok/mentősök/tűzoltók/fuvarozók/kamionosok sem használhatnak CB-t, merthogy az pont olyan "veszélyes", mint a kihangosítós mobil?!! Elmebetegek ülnek odafent, úgy vélem, akik nem sajnálják a pénzt haszontalan kutatásokra és értelmetlen jogszabályokra.