• paat
    #91
    Balumann: egészen biztos, hogy a gravitációs térből körfolyamatot végző zárt rendszerrel nem tudsz energiát nyerni (mert a gravitációs erőtér konzervatív /de ez kb középiskolai anyag, ezt illene tudnod). Amúgy meg lehet, lsd vízerőművek, ár-apály erőművek.

    Nem tudom, miért gondolják sokan, hogy a sejkek hülyék, és nem támogatják az energetikát. Igenis rengeteget fektetnek a fúziós erőművekbe, melyre azt ígérik, 40-en éven belül fogyasztói áramtermelésre alkalmas lesz (megjegyzem, 50 éve azt mondták, hogy 50 év múlva lesz).

    Aki a napenergiát meg energiafüvekre gondol, mint reális energiatermelőre, az számoljon utána, hogy Magyarország ellátásához (100%-os hatásfok mellett) mekkora felület kell, és szélerőmű esetén pedig hány tornyot kéne hollandiába telepítenünk (ne feledjétek, a boci nem legel ott, ahol napaelem vagy szélerőmű van).

    Jelenlegi megoldás az a több atomerőmű, és a velük előállított energia (akksi vagy vmilyen éghető anyag) hajtotta kocsi. A hidrogénnel csak mint robbanómotort lehetne gyártani, ugyanis nincs annyi platina az egész Földön, amennyi a jelenlegi kocsiszámhoz kellene az üzemanyagcellás motorokba.