• Pares
    "Ebből következhetne, hogy egy fejlett idegen civilizáció szintén eljutott eddig a pontig és valami hasonló módszerrel küldi üzeneteit."

Ez a legalapvetőbb hiba, amire alapozhatnak. Ezért nem fognak találni semmit, csak tényleg akkor ,ha naon naon nagy szerencsénk van, és egy másik civilizáció is pont igy fejlődött mint mi, nincs sokkal tovább fejlődve, és nincs is nagyon lemaradva, vagyis pont azt használja, amit mi. Erre szerintem nagyon kicsi az esély. Külömben is miért kellett volna a mi utunkon fejlődniük nekik is.

Én az mellett vagyok, hogy kutassanak ilyen dolgokban, és hiszem is, hogy valahol létezhet egy akármilyen fejlettségű idegen faj, de azt hiszem, hogyha az univerzum mérteteit és a távolságokat meg a módszert nézzük, egyrészt rengeteg időre van szükség, amig eljut valahova az a jel, másrészt mint már feljebb emlitettem nem biztos, hogy egyáltalán érzékelni tudják odaát, és még ha érzékelil is, akkor is rengeteget várhatunk a válaszra, persze ez a távolságtól is függ.

Mindegy. Azért hajrá!