Dany007#53
Nem, nem azt mondtam, hogy várni kéne. Pont az ellenkezőjét.
Ahogy te is írtad van egy pont. Azt kéne már átlépni. A cikkben egy új lehetőség van, amit ezek szerint már a 80-as években kezdte erőltetni, csak nem volt rá számítási kapacitás. Ezért folytatták ugyanúgy. Ahogy írtam már vagy 30-40 éve keresik ezzel a módszerrel a jeleket.
Az azt jelenti, hogy ha 40 fényévről indítják az üzenetet, akkor pont mostanában kapjuk meg. De mi az a 40 fényév? Amikor 100 ezer fényév széles ez a galaxis???
És ha csak 100 fényévről üzen ET? Akkor még várunk 60 évet amire ideér az üzenet?
Én pont az mondom, hogy néha az extrém, nem 7köznapi ötletekre is kéne fejlesztési pénzt áldozni. Sok nagy felfedezés jött létre a véletlen folytán, és mégtöbb olyan amit mások elképzelhetetlennek tartottak.
Ezekre kéne néha egy kis hangsúlyt fektetni.
Ha még mindig az optikai mikroszkópokat próbálnák tuningolni, soha nem láthattunk volna olyan képeket, mint amit elektronmikroszkóppal készítenek.
Kb itt is ez a szitu. Egy régi, talán majdnem teljesen kiforrott technológiát próbálnak nyúzni amíg lehet, pedig már tovább kéne lépni.