Dany007#52
persze persze értem én. Ezért is olyan kétséges a véleményem ezzel kapcsolatban.
Csak, ugye mindenki olyan csodálkozva mondja, hogy még nem találtunk semmit stb...
Már vagy 30 év keresik ezzel a módszerrel és változataival.
Egyszer majdnem találtak is valamit, csak kiderült, hogy egy pulzáló neutroncsillag.
A gond az, hogy lehetőségek száma szinte végtelen.
Ugye a mi környezetünk csak egy, az egy száz milliárd csillagból, ebben az egyetlen galaxisban.
Sajnos nemsok fogalmunk van arról mi is folyik odakinn. Persze üstökösök, meteorok révén ismerünk anyagokat, képződményeket sok ezer fényév távolságból is... de az szinte semmi.
Még egy távolabb lévő nyamvatt bolygót se tudunk megfigyelni. Persze meglátjuk, ha elhalad egy csillag előtt, aminek "megtöri a fényét". Hőmérsékletéből következtetni tudunk a légkörre, felépítésre, aztán pont. Ennyi.
Persze megoldást én se tudok, ezért talán jobb csöndben is maradni, de minden technológiának meg a határa. Egy idő után muszáj elrugaszkodni a megszokott közismert elméleteken alapuló technikának, ideje valami újat kitalálni. Ami persze lehet, hogy ma még extrém és elképzelhetetlen, de a mai 7köznapi technika 90%-a még 30éve is elképzelhetetlen volt. Talán még elméletben is.