• ziipp
    Oké, nem kell elfogadnod ez a feltételezést. Elismerem, ilyen alapon lehetne az oroszlán is minden gonosz földi helytartója. :) Azt viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az ember szereit felruházni személyiséggel a környezetében található dolgokat, amik igazából nem is rendelkeznek ilyennel. Például az oroszlánt bátornak tartjuk, a kígyót meg ravasznak. Így adja magát, hogy egy negatív tulajdonsággal rendelkező állat legyen a rosszba csábító. Ezenkívül az sem igaz, hogy minden vallásban egyeznének ezek a megszemélyesítések. Ezért mondtam, hogy bele lehet látni, ha nagyon akarod, hisz' lehet találni példákat az állításhoz. Másrészt ha a gonosz képe hasonló, akkor a jó miért nem azonos alakú? (Hogy ezt miért kérdezem? Ez az elmélet szerintem arra akar kilyukadni, hogy az ókorban a különélő kultúrákat azonos 'idegenek' látogatták meg, ennek okán alakultak ki hasonlóságok. Viszont ilyen alapon a jó oldalnak is nagyjából egyeznie, nem?)

Végezetül: gondolom te is tapasztaltad már, hogy bizonyos dolgok egyszerre jutnak egymástól külön élő emberek eszébe. Régebben is előfordult olyan, hogy azonos találmányokat egyszerre, közel azonos időben fedeztek fel, úgy, hogy a lopás gyanúja kizárható, mert akkoriban az információ sokkal lassabban terjedt. (Telefon híján, 2 hónap volt az út és hasonlók.) Vagy amit személyesen is tapasztaltam. Kitaláltunk egy viccet az osztályban, majd amikor lementem focizni, halottam egy olyan gyerektől, akivel addig még sosem találkoztam. Mondtam neki, hogy ne lopjad a poénunkat, mert ezt mi találtuk ki. Erre ő visszavágott, hogy nem dehogyis, ez a MI ötletünk.