• akoshun
    #93
    ziipp:

    Természetesen megértem azt, aki nem akarja kipróbálni pl a futást. Megértem, hogy sokaknak semmi jó nincs benne, satöbbi, satöbbi. A gond akkor kezdődik, amikor valaki ilyesvalaki megpróbálja megérteni ezt, rosszabb esetben kritizálja, lenézi az atlétákat (pontosabban futókat, ne keverjük). Félre ne értsd, itt nem rólad beszélek, hanem a sporthoz abszolúte, vagy szinte abszolút kívülállóként állnak hozzá. Egy másik sportembertől - teszem azt tőled - ez elfogadható. Mármint a megérteni próbálás, enyhe kritika, nincs benne semmi rossz.
    AZONBAN azt írtad, hogy:
    "Gyerekkora óta azért gyakorol, hogy egyszer majd a kezében foghassa a legjobbnak járó érmet, hogy elmondhassa magáról - idén én futom a leggyorsabban XY számot. Számomra egyetlen ésszerű indoklás ez, az atlétáknak mindennél fontosabb a győzelem."
    Nem. Nagyon nem. Természetesen aki az Olimpiáig eljut annak - minden sportágban - a legfontosabb a győzelem, de ez a kevés sportló egészen kicsi, legfelső rétege. Az átlag futóban - maradjunk a futásnál, hagyjuk az atlétikát - éppenhogy nem az mozog, hogy meg kell verni a másikat és mindennél fontosabb a győzelem. Ez magadról szól, semmi másról. Az, ahol a másikat kell megverni, az a foci ;)