Bioetanol vajon tényleg a jövö üzemanyaga vagy emberiség elleni bűntett?
  • Molnibalage
    #38
    Az, hogy valójában a telepítések nagy részén nem környezetvédők ezek a vackok ahogy itthon sem. Egyedül olyan helyeken éri meg használni őket, ahol sok vízierőmű van, pl.: Ausztira vagy Norvégia. Lehet tározós erőművekkel kombinálni a dolgot.

    Mi is a bökkenő? Az, hogy a szélerőművet ERŐSEN támogatni, kell hogy "megérje".

    1. Akkor is át kell venni az áramot belőle amikor kurvára nincs szükség rá, ergó más NAGY erőműveket vagy drága gázturbinás erőművet teljesítményét kell rángatni emiatt. Németországan 8 óra alatt asszem 10 ezer MW körüli teljesítmény esett ki 8 (!) óra alatt. Brutális.

    2. Drága építeni is és maga az a felhasznált technológia sem túl környezetbarát, speciális kompozitok kellenek hozzá. Igazán nagy szél idején meg le kell őket állítani..

    3. Kb. 3x annyiba fáj 1kW/h áram előállítási, mint pl. Pakson.

    4. A szélerőművek teljesítményét kb. 80%-ban meg kell építeni hagyományos erőművekben is, hogy legyen tartalék. Egro kétszer építem fel ugyanazt. Marha jó, mit ne mondjak..

    5. Amikor igazán kellen sok áram (kánikula - légkondi vagy nagy hideg télen) pont akkor nem termelnek jóformán semmit, mert akkor alig van légmozgás.

    6. KÖRNYEZETSZENNYEZŐ iparágak befolyt adójából támogatod ezek építését és üzemben tartását is. EZ HOL KÖRNYEZETBARÁT? SEHOL! A sötétzöldek ezt érték el. Zseniális. Áldom az eget, hogy itthon csak 300 MW-ot engedélyezek. Én személy szerint betiltanám és nem támogatnám.

    Németek kegyetlenül megszopták a szélfarmokkal ennek ellenére erőltetik. A Balti-tenger térségében a klímaváltozás miatt az átlagos szélsebesség 11-12 m/s-ról visszaesett 9 m/s környékére. Ez nem tűnik túl drasztikusnak, de a szélkerékről levehető teljesítmény nagyjából a szélsebesség 3-dik hatványával arányos. Ez laza 35% körüli teljesítmény kiesés. Fasza. És ők be akarják zárni az atomerőműveket. Aztán sírnak, hogy drága az áram. Utóbbi időben a svábok is megbolondultak...

    Aki ezek után azt mondja, hogy jó a szélerőmű (kivéve azon helyeket amit leírtam) annak a képébe röhögök, mert az elmeroggyant vagy szimplán hülye ezt belátni. Valamelyik idóta parlamenti képviselő vetette fel, hogy Paks kiváltására szélerőműveket kéne építeni. És ennek az embernek doktori (vegyész) címe volt!! Na ezen fordultam le a székről... A suszter maradjon a kaptafánál. Hála istennek utóbbi időbe Paks bővítése van napirenden! AZONNAL neki kéne látni! A magyar import áram nagy része Ukrajnából jön, amit szintén atomerőművekben termelnek. Azért lehet olyan olcsó az áram, mert Paks + ezzel együtt kb. 45-48% atomerőműből jön így itthon. Persze a sok droid ezzel nincs tisztában.