• A1274815
    #95
    Na ha egy kicsit elkezdjük elemzni ezt a jó embert és tettét érdekes dolgokra jukadhatunk ki.

    Miért csinált?
    Ám e kérdés előtt fel kell tenni egy másik kérdést, mert így megmagyaázhatlan és logikátlan lenne.

    Milyen ember?
    Ha tudja, hogy e miatt kifogják csapni:
    - Rosszúl tanúlt, nem volt sok vissza az egyemiéveiből. (A képek alapján nehéz megmondani a korát ám arcvonásai alapján idősebbnek tűnik a társainál, így ez az állítás igaznak tűnik). Volt szerencsém sok "vén" Linux-os diákot ismerni, egésznap a Linuxukat buherálták és tanúlni nem nagyon akartak, sokuknak csak a 3. szak lett meg.
    - Nem érdekerte a kicsapás, hiszen így valamilyen célját/vágyát elérhette (ez egy kicsit pszichopata vonás, emellett szól még a vakmerősége amivel tettét végre hajtja, illetve, hogy tervezte, valamint a következményektől való félelem hiány). Ahoz hogy ez igaz legyen, megkéne tudni a célját, ami mögött valószínűleg inkább csak gyűlölet lehet, vagy hogy valamilyen társoságban előrébb léphessen a "szamár létrán". Ebben az esetben a 25GFt, csak űrügy, része a színjátékának, amivel tettét igazolni próbálja és a valódi okat leplezni.
    - Abszolút fanatikus, aki úgy mond valamilyen "nemesebb" cél érdekében feláldozza magát. Itt megint inkább a Linuxos közösség kerül elő, esetleg valami szélső jobb oldali csoport (ezt nem tartom túl valószínűnek). (Ha az eggyel feljebbi is igaz, akkor ez is csak az álca része lehet, de nem feltétlenül az.)

    A felsoroltak közül mindegyik lehet egyszerre igaz is, természetesen egyik másik összetevő különböző résztualjdonságait kiegészítve, illetve kihagyva.

    Szóval jól gondoljuk meg kivel szimpatizálunk és ne csak aztnézzük, hogy NEKEM mennyíre tetszett a cselekedete.