• Su0my
  #161
  Srácok a cikk olyan, amilyen, sg.hu, szerintem ezt hagyjuk. Egymás csépelése is tök fölösleges.

  Az meg, hogy hol dobálnak tojásokat/paradicsomat, tök midnegy. Ugyanolyan primitív dolog marad. Ebben az esetben a srác jól látható impotenssége, kisebbségi komplexusa, zavarodottsága is rátesz egy lapáttal a szomorú összképre.


  Az meg, hogy miért nem Linux/egyéb szoftvert használnak: egyrészt ugye szokott jönni az az indok, hogy sokkal nehezebb elsajátítani. Ez igaz. Viszont jó lenne, ha egy aktakukacnak is lenne valami szakértelme, nem csak aláírás-osztogatésrt kapja a pénzt (főleg hogy nem sztár:D ). A másik az az, hogy az 1 dolog, hogy meg kell tanítani, de kellenek tanárok+szakemberek. Ez is jó sok pénz ám! Meg a ugye a karbantartás. Összességében mégis jobban jöhetnénk ki a dologból->kevesebb pénz, ráadásul a csalás is kieshetne, mert egy ingyenes szofverért feltűnő lenne az, ha triliárdokat csengetnénk ki.

  Mégis... Miért MS? Mert LEFIZET MINDENKIT!? NEM! De nem ám! A MS-nak valószínűnek tartom, hogy elenyészően kicsi a szerepe ebben az ügyben. A Campusos dolog megint más, de ott is szerintem az alábbi dolog elfedésére találták ki ezt a jó kis történetet.

  Szerintem arról van szó, hogy itt viszonylag sima módon lehet nagy pénzeket lenyúlni kormányszinten, mert az emberek 90%nak még mindig nincs megfelelő értékrendje a számítástechnika világáról. így lehet mondjuk még egy nullával többet ráírni, aki fudzsicu szimensz notit vesz a teszkóban az el is fogja hinni, hogy pl egy olyan billentyűzet, ami kibírja a kávét százezerbe kerül.. Itt nem a MS adott pénzt honatyáinknak! Ők osztozkodtak, az MS meg hozzájárult a történethez (akár mondom még ezt a Campusos zsarolósdit is képes vagyok ennyire összeesküvés-elméletben látni), ők is kaptak egész szép kis summát, senki sem jár rosszul, az egyetemistáknak meg van 3000ért Pistájuk, nem olyan rossz az (tényleg nem!).

  Meg az egészben az a legdemagógabb dolog, hogy 25 milliárdot elloptak az adófizetők pénzéből.. Hát már nem azért, de ez a 25 mrd ez annyi, mintha én nem is tudom egy bálna mellé odaállítanánk egy alulfejlett hangyát.. Azok az összegek, amik Fideszes, MSZP-s, MDF-es és FŐLEG SZDSZ-es körökben mozognak, jó ég... Szinte felfoghatatlanok (és ez még 'csak' MO). Amúgy tévedés ne essék, ugyan a Fidesz most k*csögöl, de ez az egész váltógazdaság úgy működik, hogy ha az egyik van hatalmon, övé a 70%, a másiké a 30% a lenyúlásokból. És vica versa. Szóval a másik oldalról is van még most is lopkodás! Mondjuk a férgeknek a nyivákolását megértem, az a 40% nekem is fájna :D

  Mindegy.. Én alapvetően nem szeretem az MS-t. Sőt, APPLE-t mondanám inkább kis kedvencnek. Mégis pl a Vista is jó lett, használom is. Meg hát a cikkre visszatérve a szegény génhibás evolúcióban pár százezer évvel hátrébb lévő csóka akkor is csöppet kevesebbet tett le az asztalra, mitn Ballmer bátyó. Ez van. Kis porszem, szar érzés. Attól még nem kell dobálózni.