• Komolytalan
    #130
    "Már komolyan én szégyellem magam, hogy magyarokat így besározta ez a nemnormális szerencsétlen! Ide se fog soha épülni se Microsoft, se Intel, se AMD gyár, mert az ilyen idióták rossz fényt vetnek az egész országra..."
    Aztán szerinted ők az ország fénye miatt települnek valahová? Francokat. Olcsó, jól képzett majmok kellenek nekik a szallag mellé, és annyi.

    "Pedig az ő bevételük jelentős milliárdokat jelentene az államnak."
    Egy nagy büdös lóf.sz az állam számára egy multi bevétele. Évek óta fix trend, hogy a magyar multik nyeresége átlag évi 30%-al nő, az általuk befizetett adó meg 1-2%-al. Tudod, ezt nevezik úgy, hogy "adó-optimalizálás", amit ha te vagy én csinálunk, akkor 2-5 év szabadságvesztés, őket meg max kitüntetik érte. Ők se hülyék hogy abban az országban adózzanak, ahol legmagasabb EU szinten minden adó.

    "Épp elég volt az IBM távozása, nagyban érezhető volt az egész gazdaságon annak is az ára..."
    Én spec észe se vettem. De a gazdaság se nagyon. Ahogy az audit se veszi észre az évi 250ezer előállított motorjával, mivel azokat ingyen, adózás nélkül viszik németbe, hogy beleszereljék az autókba. Ja, hogy repi célból összeraknak Magyarországon is pár ezer autót? Igen, veszteségesek mégse lehetnek, akkor már nagyon kilógna a lóláb. Azért a nyereségadó inkább megy oda, ahol a legolcsóbb.