• remark #110
  "Nem is az érdekes. A házban van két szg. egy DVD felvevő és egy TV. Na akkor engem a SUMMA érdekel és ezt akarom megnzéni."
  Ha szamodra nem erdekes a kerdes es igy nem informacio az szamodra amit irtam, akkor miert nem azt irod elsore? Miert azon kezdunk el vitatkozni hogy hulyeseg-e amit irok? A ketto nem ugyanaz.

  "Elmegyek tekerni egy órára, visszamegyek. Ebből lehet teljesítményt számolni."
  Tudom. A pillanatnyis fogyasztas olyan mint a pillanatnyi sebesseg. Nem sok mindenre jo, vagy megis? Hiszen van olyan eszkoz aminek a fogyasztasa nem valtozik, igy ha csak a fogyasztas nagysagrendjere vagy kivancsi, akkor a pillanatnyi fogyasztas is eleg.

  Es mivel en a tapot hasonlitom a kompakt fenycsohoz, igy a fogyasztas nagysagrendje eleg. 1 kompakt fenycso harmadannyi aramot fogyaszt mint egy szamitogep kikapcsolva.

  "Minél hosszabb idő átlaga annál jobb."
  Igen, annal pontosabb az ertek. De nagysagrendi osszehasonlitashoz tokeletesen eleg a pillanatnyi fogyasztas is.

  "Ezek után nagyon meglepődök, ha izzónyi nagyságrendnél többet fogyasztana az összes."
  Pont ezert irtam a hozzaszolasomat, hogy meglepodj.

  "Mellesleg áruld már el, hogy egy kikapcsolt szgép, hol visz el 15 W-ot. Annyit használ fel 1G-os rammodul működés közben!"
  Latod ez a jo kerdes. En is szeretnem tudni hogy pontosan mi az ami folyamatosan kapja az aramot a gepben. Gondolom az elektronika nagy resze eletben marad, es anelkul hogy tudnam pontosan, ugy gondolom hogy egyfajta hibernacios modba kerul a gep (termeszetesen csak aramfogyasztas szempontjabol, nem funkcionalitas szempontjabol).

  Jo pelda az LCD monitorom: ugyanannyi aramot fogyaszt kikapcsolt allapotban mint standby modban. (Szamszeruen nem tudom mennyi az az annyi.) Ergo a standby mod es a kikapcsolt mod kozott nincs kulonbseg aramfelvetel szempontjabol, csak funkcionalisan.