• willcox
    "te nem érzékeled igazán a magyar nyelv finonmágait" - én ezt nem így gondolom.
    "attól hogy nem számszerűsíted, hány molekula, még ésszerűen kis mennyiségre vonatkozna" - ebben nem értünk egyet. Miért vonatkozna ésszerűen kis mennyiségre? Azt meg már írtam, hogy az "anyag" tényleg szerencsésebb lett volna.
    "Másrészt mivel ilyen szövegkörnyezetben az egyes szám nem 1db molekulára, hanem egyféle vegyületre vonatkozik" - ebben sem értünk egyet.
    "értő szem azt olvasná ki, hogy többféle olyan vegyületről van szó, amik rokonságban állnak az egyik aminosavval" - ebben igazad van, de ez azért nem jelent problémát, mert - a cikket én egységes egészként nézem, aminek logikailag összhangban kéne lennie - a későbbiekben kiderül, hogy csak egy bizonyos vegyületről van szó. Ezért nem tartottam indokoltnak az elején a további pontosítást, bár kétségtelen, hogy lehetett volna még pontosabban átfogalmazni, de ragaszkodtam az eredeti szöveghez, és így a minimális, de szükséges módosítást írtam csak le.