Atomenergia, fentartható fejlődés, energiapolitika
-
forrai #285 Nem kell, persze, nagyon jól tudom én is, hogy vannak optimális határok, amelyek a kockázattal, és mellesleg a kárral, és haszonnal is összemérhetők. "Egy tervezőnek semmi se drága", szokta mondani a vállalkozó nekem, aki elnyerte a megbizást, jól alul kínálva, és utána meg is tervezteti, hogy haszna is legyen. Ha tervezők lennétek, tudnátok.
Itt nem is erről van szó.
Mert belinkeltem egy BWR biztonsági kapcsolási sémát.
http://en.wikipedia.or/wiki/Boiling_Water_Reactor_Safety_Systems
Valaki nem tudná betenni ezt a képet?
Ezt is megbeszélhetnénk.
Hogy ez e a teljes, mi van benne, mi hiányzik, hogy ilyen volt e a mostani is: az szerintem titeket is érdekelhetne.
Érdekes például az injektoros belső keringetési megoldás, ilyen szivattyúkat, persze kissebbeket én is méreteztem.
Sőt-van egy jópofa gőzzel hajtott tápvíz(?) szivattyú is, régen a gőzkazánok csak ilyennel működtek. Persze ezer tonnákat nem, de néhányat tizet hiba nélkül szállítanak akkor, ha van gőz, és nincs áram. Itt pedig pont így volt.
Volt tehát ilyen szivattyújuk is? Ha nem, miért? Hiszen ezt Wattson óta ismerik. Ha volt, nem volt elég?
Látszanak a kis és nagynyomású maghűtők is. Azok is voltak? Dehát ha azok ha működnek, valahová ki kell dobni a fejlődő gőzt! Ahogy ki is dobták! Nem lehet azt másképpen, hogy ne kelljen kidobni?