• rigidus
    #29
    > A sok C-vitamin amúgy simán kiürül a szervezetből, előtte cukorrá alakul

    Ha a szervezet egyaltalan feldolgozza. Mert ha nincs ra szuksege, akkor az ugyanugy C vitaminkent tavozik. (Egyebkent ez az ami hasmenest okozhat.)

    Meg azert csinal az meg mast is amig a cukorgyartassal foglalatoskodik, ugyanis ez az egyik legfontosabb antioxidans. Az elo szervezetre pedig ugy fejti ki a hatasat, hogy az - egyebkent folyamatos - oxidacios folyamatok kozben letrejovo szabadgyokoket lekoti, igy azokhoz mar mas elemek, molekulak nem tudnak kapcsolodni. Pl. egy olyan szervezetben ahol szabadgyokok nincsenek ott a csupan DNS-sel rendelkezo virusok semmit sem tudnak kezdeni, hiszen nincs mihez kapcsolodniuk. Termeszetesen ilyen csak elmeletben letezik, mert a C vitamin sem kepes barmilyen szabadgyokot megkotni. Erre vannak mas jellegu taplalekkiegeszito antioxidansok is (pl. E vitamin, Q10, stb).


    > így a túladagolásnak semmi értelme nincs.

    Hat akar igy van akar nem, a tuladagolasnak sehogy sincs ertelme.

    > Hosszú távon pedig vesekövet okozhat akár a napi 1 g is.

    Errol azert szinten megoszlanak a velemenyek. A vesekovet a kemeny viz es a magas vastartalom okozza elsosorban. En speciel kemeny viz fogyasztasatol hamar eljutottam a vesehomokig, akkoriban nem szedtem C vitamint sem. Azota persze mar szurom a vizet es eleg joideje fogyasztok napi min 1-4g C vitamint, kutya bajom. Ha elkezdenek megint meszkoves vizet inni 1-2 honap mulva mar javaban kuzdenek a kavicsokkal.