• Atisz #32
    "van, aki az egyszerű amerikai sztorikért rajong. jönnek a robotok és lőnek. van, aki a bonyolultabb amerikai sztorikért. az a sztori, amit 3 órás filmben el lehet mesélni sz*rt sem ér, egyik fülön be."

    Ez elég demagóg volt
    A mainstream sorozatokat szerintem 2 felé lehet különíteni: a szappanopera-szerű amelyik különálló és a szereplőkön kívül összefüggéstelen részekkel operál (pl. Vészhelyzet, Dr. House), a másik pedig amelyik egy összefüggő történetet mesél el epizódokra bontva (Prison Break, Hősök).
    Nos az első kategória az alapból igénytelenebb (többnyire) mivel 43 percben mesél el több apró sztorit. A 2. kategória ami (elvileg) igényesebb (lehetne :)) egy mozifilmnél, viszont annyira a nézők kegyeit keresi, elvárásait próbálja kielégíteni hogy sokszor ezáltal válik dagályossá illetve belép a "rétestészta effekt" (magyarul öncélúvá válik, elnyúlik).

    Szóval amelett hogy rajongok 1-2 sorozatért, úgy gondolom, egy mozifilm mindenképp magasabbrendű egy sorozatnál (nem csak a ktsgvetése, hanem az előbb említett okok miatt is). Persze ez mindenkire rá van bízva hogy ki mit rendel mi alá/fölé :P