• dez
    #465
    Mi értelme lenne itt 1db fotont küldeni, amikor fotonpárokat vizsgálnak? Egy fotont küldenek egy irányba, két (vizsgált) irány van, 1+1=2. Számolni még tudsz?
    Mivel bizonyítod, hogy nem tudnak 1-1 fotont küldeni egy irányba? Mert te azt mondod?
    De tegyük fel, nem tudnak, és sok fotonnal dolgoznak. Akkor sem a "józan észnek megfelelő" eredmény jön ki, hanem a kvantummechanika helyességét alátámasztó.

    "Halandzsáztál már fotonpárokról."
    Ha én halandzsázom, akkor a mai fizikusok is. Akkor tehát te azt mondod, hogy a mai és néhai elismert fizikusok halandzsáznak?

    "Ezek a fotonpárok olyan rohadt okosak, hogy érdekes módon mindig ott tűnnek fel, ahol épp a műszerek vannak."
    Ki mondta?

    "Miért pont ott? Hiszen: "Ott vannak a fotonpárok is, amik az univerzum két végéből is átszólhatnak egymásnak" - miért nem az univerzum másik végében van a párja? Ezen még sosem gondolkodtál el, igaz? Csak lököd a baromságot."
    Inkább te... Ez egy bizonyos eset, amikor éppen úgy adódott, hogy a pár egyik tagja itt van, a másik meg ott. Ezt olyan nehéz felfogni, hogy külön el kell rajta gondolkodni?

    A fenti (többször ellenőrzött) kísérlet megmutatta, hogy vannak ilyen fotonpárok, és ha azok között azonnali kapcsolat van 10m vagy 100m-ről, akkor ez így lesz akkor is, ha milliószor ilyen messze vannak, mivel 0/100000000=0.

    "egyáltalán neked van családod?"
    Van.

    "Ha volt is, már biztos agyonszekíroztál mindenkit a kvantumjaiddal, a paneljeiddel, meg a Creative termékek gyalázásával."
    1. Egyelőre nem nekem kell bizonyítanom, hogy a kvantumelmélet téves, hanem neked. Azaz te vagy az, aki széllel szemben pisál. (Néha ugyan én is teszek ilyet, de nem ilyen értelmetlenül.)
    2. A panelekről technológiai tényeket írtam, nem tudom, mi vele a problémád.
    3. Bizonyos Creatív termékekről is tényeket írtam (mellesleg saját tapasztalatból), amiknek könnyen utánanézhetsz.