• bandypappa
    Ja kb annyira mély, mint a mátrix c. filmben. Ha én álmodok, az 99 százalákban valós nekem. Az álomvilág, egy olyan hely, ahol nincsenk törvények. Azért van az, hogy az ember álmában is valóságként kezeli, mert nem ugrik közbe az értelmünk, hogy ez csak kamu. Bizonyos álmoknak jelentésük is van, nem csak "képernyökimélö üzemmód". Ellentétben Epikurosszal, én hiszem, hogy nem csak a matéria létezik, hanem olyan tényezök is jelen vannak világegyetemünkben, melyeket nem vagyunk képesek mérni. A barlangi hal se hinné el, hogy létezik fény a világon, mert olyan környezetbe él, ahol nincs ezért nincsenek is szemei. Mi se vagyunk képesek egy tágabb nézöpontbol érzékelni a világot, mert nincs meg az a képességünk, amely lehetövé tenné ezt. Elöbb-utóbb bukni fog a materialista nézöpont is, kb ugy ahogy más nézetek is buktak, pl: lapos-e a Föld? a Nap-e a világegyetem középpontja? A világ több, mint amennyit mérni tudunk belöle és ez még sokáig igy lesz, pl: sötét anyag? - Ez szerinted mi Epikurosz?