A konkrét intézkedési terv kidolgozását előirányzó határozati javaslat elfogadását követően elkészülő törvény lehetőséget biztosítana a már gyermekes családoknak arra, hogy megválaszthassák születendő gyermekük nemét.

A lehetőséggel azok a házaspárok is élhetnének, akiknél az orvosi vizsgálatok genetikailag öröklődő, nemhez kötött betegséget mutatnak ki - fejtette ki a szocialista képviselő hozzátéve, hogy a beavatkozás - amely az x és az y kromoszómák sajátosságaiból adódó fizikai lehetőségeket veszi figyelembe - garantálná, hogy a születendő gyermek egészséges lesz.


Török Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy a külföldi szakemberek tapasztalatai, illetve a hazai felmérések szerint számos házaspár akkor vállalna második vagy harmadik gyermeket, ha biztosan tudná, hogy az újszülött ellentétes nemű lesz, mint a már meglévő gyermek.
  • Adam II
    #222
    Hűha most akkor megyek sírni a sarokba.
    Engem az se keserítene el ha nem vezetnék be ezt az eljárást mert marhára nem érdekel és szerintem ezzel sokan így vannak itt akik kiálltak mellette.
    Az a baj ,hogy te azt a műsort egy elégtételnek egy győzelemnek veszed felettünk és ettől most baromi jól érzed magad mert azt hiszed ,hogy minket elszomorít. Ez beteges.
    Én csak azért írtam ide mert nem szeretem amikor valaki logikát és racionális gondolkodást mellőzve szentimentális fanatizmust tanúsít bármilyen témával kapcsolatban.