Informatikai állások keresése, bemutatása stb.
  • Z
    CCNA és társai

Ez azért nagyon hasznos lehet. Banki informatikus állást ajánlottak egy barátomnak pár hete, jó sok pénzért. De felsőfokú angol nyelv TUDÁS!!! (tehát nem nyelvvizsga) mindenképp kell.

Én régen a gimiben, tizenpár éve a rendszám nevű céghez jártam programozást tanulni (felsőfokú képzés), és hát nem lettem programozó. Egy a BME-n tanult programozónak (az egyik legcsavarosabb agyú ember, akivel találkoztam). De aztán a szüleivel beszéltem, és elmondták, hogy a fiuk általában suli után hajnali 2-3-ig írja a kódokat a barátaival. Ezt meghallva nem is akartam programozóvá válni. Viszont ő most már a Sunnál dolgozik, sok lóvéért.

Sztem homelessnek igaza van abban a tekintetben, hogy bizonyos cégek sok energiát/pénzt/időt fordítanak az új munkaerő betanítására, át/továbbképzésére/megtartására, mert hosszú távra terveznek, és bíznak a jó HR-eseikben. A perfekt angollal nem értek egyet, mert mi magunk sem vagyunk perfekt magyarok. Angol nyelvből pláne nem lehetnünk azok.

És a diploma, meg a nagydolgunk elvégzése utáni tisztálkodási folyamat összepárosítása is jogos. Nem feltétlenül ér sokat a papír önmagában.