A média sokat foglalkozott már a kávé hatásaival pozitív és negatív értelemben egyaránt, de én most a véleményetekre lennék kíváncsi az sokkal hitelesebb sztem!
  • Candi
    #166
    Kit érdekel a szerelő? :D Ők vállalták hogy megteszik, hát csinálják is meg. Ha meg hoznak cseregépet, akkor profitkiesésem sincs a dologból.
    Különben pedig a vízkövesedés ugye a használt víz keménységétől függ. Az pedig mindenhol más és más (bár hazánkban szinte mindenhol kemény a víz). A következő az lesz, hogy mellékelnek desztillált vizet is a kávéfőző mellé (persze azt is csak tőlük veheted hogy maradjon a gari xD), így gyakorlatilag 10 évig is főzögethetsz naphosszat kávét ilyen gondok nélkül.
    Mokka, próbáld úgy a zaccal való hadakozást, hogy nem közvetlenül a kávéfőzés után üríted a zaccot, hanem megvárod, míg kicsit kiszikkad a maradvány. Így nem lesz annyira ragadós, kenődős a cucc, hanem egyben marad, könnyen kipottyan a szűrőből. Én mindig a következő kávé főzése előtt szoktam kiütögetni belőle, általában másnap vagy harmadnap, de némelyik főzőnél már 1-2 óra (vagy a teljes lehűlés) is elég szokott lenni, hogy a víz nagy része elpárologjon a zaccból.