Szélturbina, a régi szélmalmok modernkori változata, a megújuló energiák meghatározó szereplője
  • OKkultist
    #212
    Nyilván az atomerőmű a legjobb, de TE látod, hogy bővítenék? Mert helyette azt látom, hogy SOKKAL KISEBB JELENTŐSÉGŰ dolgokban is olyanok, mint a 4mancs, meg greenpeace , simán leállítanak, kicsinálnak komplett iparágakat. Ha nincs valamelyik elit/politikai frakciónak erős érdekeltsége az atomban, akkor nem lesz itt semmilyen Paks bővítés. (pedig a legegyszerűbben ezzel lehetne a függést csökkenteni, helyette Kapolyi rulz)

    A szélturbinát NEM valami óriási változatban képzelem el, hanem épületek tetején, és az adott épület fogyasztásába segítene be! Semmilyen átvétel, meg támogatás nem kell, csak akku, meg elektronika, és az épületben lakók mindjárt olcsóbban kapják az áramot. Ugyanezt értem a melegvíz rásegítésre is. Remélem így már érthető. BÁRMIT, hogy kevesebb gázt és olajat használjunk, meg kevesebb fát kelljen eltüzelni az erőművekben. Én végigolvastam a Peak-Oil fórumot a zsindexen (az egyetlen olvasható ott) azért van benne pár 10ezer értelmes hozzászólás is, meg adatok, trendek, ötletek.

    6700K-es kompakt fénycsövet polcon még nem láttam (csak 1szer) internetes boltok valahogy tele vannak olyan árukkal, amiket csak interneten lehet megvenni. Nem tudom, honnan szerzik. (5-6 szakáruházat néztem végig, sehol nincs)