Szélturbina, a régi szélmalmok modernkori változata, a megújuló energiák meghatározó szereplője
  • Molnibalage
    #203
    A napelemes fűtési+melegvízes (rásegítési) rendszerek miért vannak Ausztriában? És miért annyi , hogy az első falun átautózva többet láttam, mint addig összesen Magyarországon?

    1. Egy darab kérdőkellel is értem a kérdést. Nehezedre esik kulturáltan fórumozni? A dőlt betűt és a fékövér makrót még mindig nem sikerült megtalálni?

    2. Talán mert háromszor gazdagabbak és telik ilyen hóbortra.

    3. Magyaroszágon a lakosság igen kemény része panelban lakik. Ott ez kivitelezhetetlen. Vidéken igen, de ott meg pont szerényebb keresetűek az emberek. Trollkodás helyett esetleg gondolkodhatnál is néha.

    Ott a gáz, meg az olaj, ja ott nincs Kapolyi, mégis van áram.

    Már leírtam, hogy milyen ott a rendszer és mekkora arányú a vízienergia. Hányszor kérlek még, hogy fejezd ezt abba?

    a gázért kevesebbet fizetnek, mint mi

    Nem tudom, hogy ezt honnan szedted, de mivel ezen a területen dolgozom bizton állíthatom, hogy ez nem igaz. Már csak a tranzitdíjak miatt sem...

    A kőolajas rész sem igaz. Az orsztrákokhoz ugyanis bécs környékén már MOL benzin megy igen keményen. Meg a szlovákoknál is. Konkrét számokat nem mondhatok, de annyit elárulok, hogy mióta a Korneuburgi telepet megvettea MOL azóta hatszoros forgalmat bonyolít ott és az igény csak nő! A Pozsony, Bécs és környékén az autók nagyrészt ugyanazzal a benzinnel mennek, mint itthon. Mit godolsz miért lendült offenzívába az OMV. Csak a MOL-hoz képest kezd egy kicsit pehelysúlyú lenni...

    Utoljára kérlek, fejezd be a hülyeségeidet. Ne írj olyanról amiről fingod nincs és ne egyes emberekkel foglalkozz. Attól, hogy egymilliószor leírod Kapolyi nevét attól nem lesz igaz a trollkodásod. Ez igaz mindenhol. Ha én modi lennék kurvára kibannolnálak. Egyszerűen nem vagy idevaló. Hülye vagy (ehhez sajnos alkotmányos jogod van), viszont nem tanulsz semmiből és semmit.