Szélturbina, a régi szélmalmok modernkori változata, a megújuló energiák meghatározó szereplője
  • Molnibalage
    #186
    Egy túrót.Van itt egy kis félreértés.

    1. Duzzsztásos erőmű + szélkereket felejtsd már el itthon. Nem reális alternatíva. Pont. 400 dolláros olajár és 4-szer ekkora gázár mellett talán.

    2. A geotermikus források nagy része alig ad 130-140 fokos vizet vagy még annyit sem... Azzal baromi nehéz nagynymású gőz előállítani. Tudod a komoly gőzturbinák azok több tucat atomszféra nyomású és cikra 450-550 fokos túlhevített gőzzel mennek. Még, ha egész Mo-t feltúrnád akkor sem lenne elég és olyan drága lenne, hogy a villanyszámla a mostani kétszerese lenne. Ráadásul nem lehet korlátalnul kivenni belőle. Mellesleg van lemeztektonika is. Évtizedes távlatban már vannak változások.

    3. A Napelem jeleneleg egy vicc. A gazadgok hobbija. Egyszer talán lesz valami belőle. Mellesleg úgy látom te még a szezont is kevered a fazonnal. A napelemmel elektromosságot állítasz elő. A napkollektorral vizet lehet melegíteni, de elektromosságról ott szó sincs. Mindkettő túl időjárásfüggő főleg egy olyan országban mint itt, nem jó.

    A folyamatos Kapolyizást is befejezhetnéd. Elegem van belőled. Egy tudományos fórumon kérlek ne XY emberrel foglakozz és főleg úgy, hogy nincs igazad. Ahogy írtam már, ha nem lenne import áram még szarabb lenne a helyet. Ahogy írtam már, kurvára elegem van a baromságaidből. Könyörgöm tanulj már valami minimálisat az energetikáról. Ha más nem megy, legalább egy egyetemi weblapokat nézd végig és azokon levő tartalmat vagy jegyzeteket olvasd el. Lövésed nincs a hőtanról és energetiáról. Ez tisztán látszik. Szerintem még a magyar villamosenergia hálózat paramétereivel sem vagy tisztában.