• NEXUS6
    Én azért emléxem a PS2 startjára. Hát kb ugyan ilyen volt. Még a Dreamcast játékok némelyike is jobban nézett ki, gyártani se tudtak annyit amennyit akartak. Szal az első 6 hónapból én nem vonnék le túl nagy következtetést.
    Lehet vitatkozni, mennyire erős gép a PS3, a lényeg hogy eléggé. A PC HW kihasználtsága olyan 30-40% ha van, szal azért még jó néhány évig csúcs grafikát fog tudni produkálni. Hiába van a vas a PC dobozban, hiába a legjobb 8 magos CPU, meg GF9999999 GPU ha csak a szobát fűtöd velük.

Nem kell hasraesni a M$-től tényleg annyi az éves bevételük, mint amit írtam, vagy is sokkal kevesebb mint a Sonyé. Más kérdés, hogy hatalmas nettó nyereséget produkálnak, amit általában, rák/AIDS gyógyszerre, a szegények megsegítésére, az igazgató tanács gyarapodására meg X-boxra költenek. (Odaadhatnák az indiai -esetleg magyar- munkásaiknak is, hogy annyit keressenek, mint anyugati kollégáik, de akkor az előbbi nagyon fontos tevékenységekre nem jutna.)
    A Sony-nak meg vannak olyan "tökfölösleges" dolgaik, mint gyárak, raktárak meg hasonló macerás állótökét jelentő cuccosok, ami üzlet szempontjából tök gáz, pl környezetvédelmi meg minden bizbaz költségeik vannak, ami viszont egy szoftverfejlesztő cégnek, amilyen a M$-is ugye nem nagy gond. A Boxot meg a többi hardvert ami a nevük alatt fut, úgy sem saját kaezűleg BG gyártja, hanem kiadják nagyon jó kis cégeknek. Szenvedjenek vele azok.
    Szal a sonynak rengeteg költsége van, viszont így szinte a termék minden részét ellenőrizhetik, és így aztán talán kicsit jobb minőségűek is a cuccosaik.

"Az MS közös SDK-t tervez az xboxos és pc-s játékoknak, ez pedig nem épp arra utal hogy nagyon le akarná korlátozni magát, főleg nem a profitját."
    Egy közös SDK az egy dolog, az meg egy másik, hogy a végeredményt min tudod majd futtatni. Márpedig eléggé elkerekedne a szemem, ha a M$ olyan kiadványokat csinálna, amit Boxon meg PC-n is el tudnál indítani. Mi ebben az üzlet, amikor valamit 2X-is el lehet adni?

Szerintem szórakozik a M$ ezzel a Boxszal, de a pénze a PC-ben van. A Box-nak csak az a feldata, hogy feltartóztassa a Sonyt, valamilyen szinten irányítsa a konzol piacot nehogy veszélyeztesse a fő bevételi forrását.